Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι το PSI θα φτάσει το 90% - iefimerida.gr

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι το PSI θα φτάσει το 90%

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι το PSI θα φτάσει το 90%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδείξεις ότι η συμμετοχή στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυξάνεται σημαντικά ξεπερνώντας και τις πιό αισιόδοξες προσδοκίες υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εκτιμήσεις που εκφράζονται λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στο PSI κάνουν πλέον λόγο για ποσοστό το οποίο μπορει και να προσεγγίσει το 90% . Στην περίπτωση μάλιστα που ο στόχος αυτός επιτευχθεί δεν θα χρειαστει να ενεργοποιηθούν οι Ρητρες Συλλογικής Δράσης (CACs), κάτι που αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης για να μην αντιμετωπίσει νομικά και άλλα προβλήματα από τους κατόχους CDS ύψους 3,2 δισ. σολαρίων που έχουν «ποντάρει» σε ελληνική χρεοκοπία.

Η προθεσμία υποβολής αιτημάτων για εθελοντική συμμετοχή λήγει στις 22.00 ώρα Ελλάδας και η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος θα γίνει αύριο Παρασκευή. Πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η σημερινή νύχτα «θα είναι μεγάλη καθώς μέχρι αύριο τα ξημερώματα η Ελλάδα θα μετρά την συμμετοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ