Εκλογές από συνέδριο και όχι από την βάση ζητούν οι επτά υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Εκλογές από συνέδριο και όχι από την βάση ζητούν οι επτά υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές από συνέδριο και όχι από την βάση ζητούν οι επτά υφυπουργοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογή από Συνέδριο και όχι από την βάση του ΠΑΣΟΚ προτείνουν οι "7" αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί σε κείμενο που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες τους.

Οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης καθώς κ αι οι υφυπουργοί Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής, Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, Ανάπτυξης κ. Θάνος Μωραϊτης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας και Υγείας κ.Μάρκος Μπόλαρης, χωρίς να κατονομάζουν ποιόν υποψήφιο θα επιλέξουν (οι πληροφορίες λένε ότι κλίνουν προς την πλευρά Βενιζέλου) οι "7" επισημαίνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε ως αρχηγικό κόμμα, ούτε ως άθροισμα «προσωπικοτήτων», πολύ περισσότερο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άθροισμα υπογραφών».

Προειδοποιούν δε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος της πολιτικής εξαφάνισης του Κινήματος: «Αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Οι "7" επισημαίνουν επίσης ότι τα επόμενα βήματα, «δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη».

Δηλώνουν ότι μένουν προσηλωμένοι στις ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες ωστόσο διαπιστώνουν ότι «σήμερα δυστυχώς, ότι οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί, ελπίζουμε για τελευταία φορά, μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε» καθώς «δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια». Ως εκ τούτου προτείνουν να μετατραπεί η επικείμενη προγραμματική συνδιάσκεψη σε Θεσμικό Συνέδριο Εκλογής νέου Προέδρου.

Ασκούν σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις (και του ΠΑΣΟΚ) επισημαίνοντας: «Αναλάβαμε ιστορικές ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία. Για αυτούς που επέλεξαν την ασφάλεια της «ακινησίας» από τις επώδυνες και δύσκολες επιλογές μεταφέροντας την ευθύνη στις επόμενες γενιές».

Επιμένουν δε ότι «προτεραιότητα είναι η προστασία της χώρας και της κοινωνικής συνοχής, η αποφυγή της πτώχευσης και η συνέχιση της προσπάθειας από κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη». Προειδοποιούν δε πως «ο αγώνας αυτός είναι σκληρός και το αποτέλεσμα καθόλου δεδομένο, όπως κάποιοι εκ δεξιών και εξ αριστερών ισχυρίζονταν λαϊκίζοντας ασύστολα».

Καλούν τέλος όλους τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ «να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν», ζητούν «ο νέος πρόεδρος να στηριχθεί στη συλλογικότητα και την δημοκρατική λειτουργία» και να ξεκινήσει την διαδικασία ενός ειλικρινούς, επώδυνου διαλόγου, να προχωρήσει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασύνθεσης με μια νέα Καταστατική Διακήρυξη η οποία θα περιγράφει με σαφήνεια και τόλμη το ιδεολογικό πλαίσιο της προοδευτικής παράταξης αλλά και τους στόχους για τη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ