Πραγματική νοστιμιά και πλήρες πιάτο αυτή η συνταγή με μαριναρισμένες γαρίδες, οι οποίες τηγανίζονται ελαφρά.
Ελέγξτε την ποιότητα των γαρίδων σας. Αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκες, επιλέξτε κατεψυγμένες ελληνικές, με ονομασία προέλευσης.
Υλικά
- 1/3 φλυτζανιού μέλι
- 1/4 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ τριμμένο (προαιρετικό)
- Μισό κιλό γαρίδες, φρέσκες κατά προτίμηση
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
- Βάλτε το μέλι, τη σόγια, το σκόρδο και το τζίτζερ σε ένα μπολ -Αναμείξτε τη μαρινάδα
- Πάρτε ένα τάπερ που κλείνει
- Βάλτε τις μισές γαρίδες στο τάπερ, ρίξτε λίγη μαρινάδα, τις άλλες μισές, άλλη λίγη μαρινάδα, κλείστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο για 8-12 ώρες
- Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα για το επόμενο βήμα (το 1/3 περίπου)
- Βάλτε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ελαιόλαδο και ροδίστε τις γαρίδες για 45 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά -Να μην σκληρύνουν
- Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο τηγάνι και βράστε για 1 λεπτό ακόμη
- Στο μεταξύ βράστε ρύζι ολικής και μπρόκολο και σερβίρετε αυτές τις υπέροχες, ζουμερές γαρίδες με τη σάλτσα τους από πάνω

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο