Προτείνω κάτι ελαφρύ και νόστιμο, για το ξεφούσκωμα μετά τις γιορτές.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο σε κύβους
- 1 φλυτζάνι φακές, βρασμένες al dente
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι σπανάκι baby
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ρόδι
- 2 μανταρίνια σε φέτες, ξεφλουδισμένες (ή πορτοκάλι)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις φακές, σε κατσαρόλα, με ένα κομμένο κρεμμύδι και αλάτι για 1 ώρα
- Αν επιλέξετε χοντρές, πράσινες φακές, είναι ακόμη καλύτερες
- Σουρώστε τις φακές, κρατήστε στο ψυγείο αν περισσεύουν
- Καθαρίστε και ετοιμάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά, με αλάτι και πιπέρι
- Γαρνίρετε με το ελαιόλαδο και το ρόδι
- Αν σε αυτή τη σαλάτα προσθέσετε ένα βραστό αυγό ή φέτα γίνεται πραγματικά γκουρμέ πιάτο
- Ιδανική σαλάτα για να χορτάσει κάποιος, χωρίς να πάρει γραμμάριο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο