Εύκολη συνταγή, με πράσα εποχής, προσθέτω δύο εξαιρετικά μπαχαρικά, κουρκουμά και κίμινο, τολμήστε τα.
Υλικά
- Ζύμη για τάρτα
- 4 πράσα
- 1 καρότο
- 100 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
- 1 πρέζα κίμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 αυγά +2 κρόκους
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε τα πράσα, πετάξτε το πράσινο, κόψτε τα στα δύο, πλύντε τα ανάμεσα στα φύλλα
- Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα
- Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα πράσα, να σιγοβράσουν
- Προσθέστε τον κουρκουμά σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε για 4-5 λεπτά
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Πλύντε το καρότο, τρίψτε το χοντρά και ροδίστε το στο ίδιο τηγάνι -Βάλτε το στην άκρη
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
- Απλώστε τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια το μπέηκον, απλώστε το, ρίξτε το κίμινο
- Σε μπολάκι χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα και την κρέμα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο και ρίξτε το τυρί -Ανακατέψτε καλά
- Περιχύστε τα λαχανικά -Ψήστε την τάρτα σας για 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
- Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την για 5 λεπτά επιπλέον, θα γίνει πιο αφράτη
- Μοναδική και εύκολη τάρτα, τρώγεται υπέροχα με μια σαλάτα
Νέα ιδέα: Η ίδια ακριβώς συνταγή, χωρίς ζύμη, σε βουτυρωμένο φορμάκι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο