Μη διστάζετε, είναι το ευκολότερο σημείο μιας συνταγής: φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη ζύμη, στη στιγμή.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο νερό κρύο

Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέστε σε κομμάτια το κρύο βούτυρο
- Το κρύο βούτυρο τρίβεται πιο δύσκολα αλλά είναι κατάλληλο για τη ζύμη
- Προσθέστε το αλάτι

- Τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα, να ενωθούν
- Κάντε μια τρυπούλα στο αλεύρι και προσθέστε σταδιακά λίγο κρύο νερό
- Οσο νερό πάρει -Θα δείτε τη ζύμη σας να σχηματίζεται
- Δουλέψτε την λίγο με τα χέρια, κάντε μια μπάλα, είναι έτοιμη!
- Τυλίξτε την σε διαφάνεια και βάλτε την λίγο στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσετε την τάρτα σας
- Ρίξτε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια πριν απλώστε την ζύμη
- Τόσο εύκολο!
Το μυστικό επιτυχίας μιας ζύμης: Το βούτυρο και το νερό πρέπει να είναι πραγματικά κρύα
Οσοι προσέχετε την διατροφή σας, χρησιμοποιείστε αλεύρι ολικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο