Ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι.
Μην φοβάστε τα υλικά, σεβαστείτε απολύτως τη συνταγή, είναι μοναδική.
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες baby ή μικρού μεγέθους
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊνταντό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε φετούλες τις πατάτες, όπως στη φωτό, αλλά όχι ως την άκρη, να μην ανοίξουν
- Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ταψάκι και περιχύστε τις με το υγρό -Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο μέσα σε κάθε σχισμή
- Κρατήστε λίγο υγρό για αργότερα
- Βάλτε και μερικές σκελίδες σκόρδο ανάμεσα, μην το ξεφλουδίσετε
- Προσθέσε μισό ποτήρι νερό και ψήστε τις στον φούρνο για 1 ώρα
- Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο υγρό πριν το τέλος
- Μοναδικό και πανέμορφο πιάτο, συνοδεύει κρέατα και κοτόπουλο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο