Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό το ξέρετε. Με τι πρέπει να το φτιάξετε για να έχει όντως ευεργετικά οφέλη ξέρετε όμως;
Είναι από αυτές τις τροφές που, μπορεί, ως παιδί μπορεί να μην έβαζες καν στο στόμα σου (ή να τα έβγαζες από την πίτσα!), αλλά μεγαλώνοντας αλλάζεις γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, είναι από τις γεύσεις που, όταν πια έχουν κάπως σταθεροποιηθεί τα γευστικά σου στάνταρ, είτε τις λατρεύεις, είτε τις απεχθάνεσαι.
Αν ανήκετε στους «τυχερούς» που αγαπούν τη γεύση και την υφή τους τότε γνωρίζετε ότι μπορούν να απογειώσουν μια ομελέτα, να στείλουν ένα σάντουιτς σε άλλο επίπεδο ή να φαγωθούν και μόνα τους, ψητά στο φούρνο με λίγο λάδι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως, εκτός του ότι βελτιώνουν κάθε πιάτο, ως άριστη πηγή πρωτεινών, καταναλώνοντας τα στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας, μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτη για πολύ περισσότερο. Αυτό, κατ' επέκταση, σημαίνει λιγότερη επιθυμία να «τσιμπήσετε» κάτι, αργότερα μέσα στην ημέρα. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Appetite.
Πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο όμως στην πράξη;
Δες ποια τροφή κόβει την όρεξη για λιχουδιές και σνακ μέσα στην ημέρα στο bovary.gr