Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα - iefimerida.gr

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.Την ίδια ώρα που στη Βουλή θα σημάνει η έναρξη της πιο κρίσιμης μετα την μεταπολίτευση ψηφοφορίας οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν με προορισμό το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων .

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής και εκεί θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

Από νωρίς το μεσημέρι θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς, οι 2.000 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της ΥΜΕΤ και 25 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.

Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Κλειστό το μετρό σε Σύνταγμα-Ευαγγελισμό-Πανεπιστήμιο

Μετά από υπόδειξη της αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό αλλά και το Πανεπιστήμιο. Αιτία, οι κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα ενόψει της ψηφοφορίας για το νέο Μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ