Τι πρέπει να κοιτάς στην ετικέτα ενός προϊόντος αν προσέχεις τη διατροφή σου - iefimerida.gr

Τι πρέπει να κοιτάς στην ετικέτα ενός προϊόντος αν προσέχεις τη διατροφή σου

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διαβάσεις την ταυτότητα ενός τροφίμου.

Έχετε πάρει απόφαση ότι θέλετε να τρέφεστε υγιεινά. Πολύ ωραία.

Φροντίζετε να ψωνίζετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκες πρώτες ύλες, να προσέχετε τις ποσότητες και τους τρόπους μαγειρέματος στην κουζίνα, να τρώτε φρούτα και λαχανικά. Τι γίνεται με τα συσκευασμένα τρόφιμα; Και δεν εννοούμε, τροφές όπως γλυκά και αλμυρά σνακ που ούτως ή άλλως είναι καλό να αποφεύγονται, αλλά και τρόφιμα όπως μακαρόνια, δημητριακά, αλεύρι, γαλακτομικά, ψωμί.

Είναι ευρέως γνωστό πως οτιδήποτε συσκευασμένο, καλό είναι να αποφεύγεται, όσο υγιεινό ή light κι αν αναγράφει οτι είναι. Κι αυτό γιατί είναι αδύνατο να ελέγξετε κάθε του συστατικό, χρωστική ουσία, σάκχαρα, ενισχυτικό γεύσης και, φυσικά, τα συντηρητικά Ε.

Πως μπορείτε να είστε σίγουρη ότι αυτό που αγοράζετε είναι υγιεινό; Απάντηση: Δεν μπορείτε.

Αυτό που μπορείτε όμως είναι να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος με τις διατροφικές πληροφορίες και, από εκεί κα πέρα, να κρίνετε αν θέλετε να το βάλετε στην κουζίνα και στη διατροφή σας ή θα το αφήσετε στο ράφι.

Διάβασε τις ενδείξεις που πρέπει να κοιτάς στην ετικέτα ενός προιόντος και τι πρέπει να προσέχεις σε αυτές στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ