Η ΔΑΚΕ με τα «σουξέ της κρίσης» και τον... Κολοκοτρώνη - iefimerida.gr

Η ΔΑΚΕ με τα «σουξέ της κρίσης» και τον... Κολοκοτρώνη

Ελληνισμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα «σουξέ της κρίσης» έγινε στο Περιστέρι η συγκέντρωση των γαλάζιων συνδικαλιστών οι οποίοι ζήτησαν εκλογές και ανάταση του εθνικού φρονήματος ενάντια «στα σχέδια της Τρόικα για αφανισμό του Ελληνισμού», ενθυμούμενοι τα λόγια του... Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΚΥΒΕ (Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Εταιρειών) Περιστερίου και οικοδεσπότης ήταν ο Γιάννης Μανώλης. Η συγκέντρωση έχει οργανωθεί από τους γαλάζιους συνδικαλιστές που αντιτίθενται στο νέο Μνημόνιο, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν τα νέα επαναστατικά τραγούδια, τα «σουξέ της κρίσης»: «Φωτιά! Φωτιά! Πού το πας φουκαρά/ Το πλήθος σού φωνάζει ποτέ πια ξανά/ Δεν θέμε να μας σώσεις / άντε γεια».

Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν βασικό θέμα δεν ήταν το μνημόνιο και η Τρόικα αλλά η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Οσο ο Γιάννης Μανώλης προλογίζει την εκδήλωση συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ ανοίγουν ένα πανό που γράφει: «Μολών λαβέ». Οταν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης ανεβαίνει στο βήμα ο κομματικός χαρακτήρας της σύναξης στο Περιστέρι γίνεται σαφής.

«Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Χάσαμε τις εκλογές του 2009, όχι γιατί η ΝΔ δεν είχε θέσεις ή δεν έκανε καλά για τον τόπο. Χάσαμε γιατί κάποιοι κούναγαν το δάχτυλο στην κοινωνία και άλλοι την ουρά τους». Ηλ

«Μας οδηγούν οργανωμένα και σχεδιασμένα στην πλήρη υποταγή. Θέλουν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι όπως είπε ο Κολοκοτρώνης», δήλωσε ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΔΑΚΕ.

Ο κ. Μανώλης απευθύνθηκε προς «τα παπαγαλάκια της τρόικας και του συστήματος» και δήλωσε πως είναι λαϊκός και όχι λαϊκιστής. «Επειδή θα πουν ότι είμαστε λαϊκιστές, εμείς είμαστε λαϊκοί. Δεν λέμε να γυρίσουμε στη δραχμή. Να μας δώσουν ανάπτυξη, να τους ξεχρεώσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ