Ολονύχτια διαπραγμάτευση των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα-φωτιά της τρόϊκα - iefimerida.gr

Ολονύχτια διαπραγμάτευση των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα-φωτιά της τρόϊκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέξη-λέξη και σελίδα-σελίδα πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να βρουν άκρη και να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις τους για τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας.Η συνάντηση-θρίλερ που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης συνχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα ενώ είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που επιχειρεί η Ελληνική κυβέρνηση είναι μια συνολική πολιτική διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόϊκας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η σύσκεψη διακόπηκε τουλάχιστον τρεις φορές για να υπάρξουν δραματικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού τόσο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και με τον Όλι Ρεν αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η απόπειρα της Ελληνικής πλευράς είναι να προσπαθήσει όσο μπορεί να αμβλύνει το πολύ σκληρό πακέτο μέτρων που θέλει να επιβάλλει στην χώρας μας η τρόϊκα,χαρακτηριστικό των οποίων είναι η μείωση μέχρι και 32% στον κατώτατο μισθό των νεοπροσλαμβανομένων.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του ζητά να μπει πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις,να μην κοπούν οριζόντια δηλαδή αλλά μπροστά στο ενδεχόμενο να «πειραχθούν» έτσι οι κύριες συντάξεις σύμφωνα με πληροφορίες βάζει βέτο στην συζήτηση ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ