Νέο τριπλό χτύπημα επιφυλάσσει το ΔΝΤ, με νέες αιματηρές περικοπές ακόμα και στους κατώτατους μισθούς, με αυξήσεις φόρων ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής αλλά και με νέες περικοπές στο Κοινωνικό Κράτος, αποκαλύπτοντας τελικά το πραγματικό του πρόσωπο, που με επιμέλεια επιχειρούσε να κρύψει έως τώρα πίσω από τις στρογγυλεμένες επίσημες προτάσεις του στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, που μπαίνουν πλέον στη τελική τους ευθεία, καθώς έως τη Κυριακή το αργότερο, θα πρέπει να είναι έτοιμο το Προμνημόνιο.
Αν και το πιο χοντρό παιχνίδι γίνεται στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, όπου ειδικά το ΔΝΤ πιέζει στη κατεύθυνση της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τις πιέσεις που ασκούνται στο πεδίο της φορολογίας εν όψει του νέου Φορολογικού. Βάζοντας στη πρέσα ακόμα και τα χαμηλότερα εισοδήματα, ο Πολ Τόμσεν με χτεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ζητά τη μείωση του κατώτατου μισθού, την ώρα που οι προτάσεις του Ταμείου για το Φορολογικό προβλέπουν αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, φάρμακα έως και 9 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς σε πρώτη φάση ζητά τη κατάργηση του συντελεστή 6,5% στον οποίο υπάγονται φάρμακα και οι υπηρεσίες τουρισμού και σε δεύτερη φάση την υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή 19% ή 21% με διατήρηση συντελεστή 9% ή 11% μόνο για το Τουρισμό, ενώ σε κάθε περίπτωση ζητά τη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά!
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι τα χαμηλά εισοδήματα θα υποστούν τέτοια αφαίμαξη που είναι προφανές ότι χιλιάδες νοικοκυριά θα προστεθούν στους καταλόγους των νεόπτωχων, που ήδη πληθαίνουν ανησυχητικά.
Η επιδρομή του ΔΝΤ δεν περιορίζεται βέβαια εκεί. Επεκτείνεται και σε 13ο- 14ο μισθό, την ώρα που στο στόχαστρο του μπαίνει ακόμα και το ήδη «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ με τη πρόταση του για λιγότερα κλιμάκια στη φορολογική κλίμακα επιφυλάσσει νέες επιβαρύνσεις σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, καθώς είναι προφανές ότι όσο λιγότερο προοδευτική είναι η κλίμακα τόσο μεγαλύτερες επιβαρύνσεις κρύβει. Το... κερασάκι στη τούρτα δεν είναι άλλο από τη πρόταση για κατάργηση ακόμα και της μείωσης φόρου 10% από τόκους στεγαστικού δανείου, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά, που ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων.
Η επιδρομή της Τρόικα ολοκληρώνεται- μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον- με τα πρόσθετα μέτρα για το 2012 που θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ και συμπεριλαμβάνουν δραστικό "ψαλίδι" στις δαπάνες φαρμάκων και στις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία, "λουκέτα" στο Δημόσιο και απολύσεις με συνταγή ΔΝΤ, "ψαλίδι" στις αποδοχές ένστολων, δικαστικών, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματών.