Βενιζέλος: Όσοι θέτουν διλήμματα αγνοούν ιστορικά διδάγματα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Όσοι θέτουν διλήμματα αγνοούν ιστορικά διδάγματα

Βενιζέλος: Όσοι θέτουν διλήμματα αγνοούν ιστορικά διδάγματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή κρίσιμη συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στα περί ορισμού ειδικού επιτρόπου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου ενώ ξεξαθάρισε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Ο μηχανισμός παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος που περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα του Οκτωβρίουκαλύπτει πλήρως το κοινό ενδιαφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της για την εμπρόθεσμη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και των συναφών δεσμεύσεων της χώρας μας».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε με νόημα ότι οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας.

Καταλήγοντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την βαθειά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ