Ερμητικά προστατευμένη από τα βλέμματα των περίεργων, η κατοικία του Paisley Park βρέθηκε στην καρδιά των εορτασμών, στις 21 Απριλίου, με συναυλίες, συζητήσεις και μια μεγάλη βραδιά σε ρυθμούς funk για τον συνθέτη του « Purple Rain ».
Οι γέφυρες, τα στάδια και άλλα εμβληματικά μνημεία της Μινεάπολις θα βαφτούν βιολετί ως την Κυριακή, στην μνήμη του τεράστιου καλλιτέχνη Price, ο οποίος ζούσε πάντα στην γενέθλια πόλη του, στα βόρεια των ΗΠΑ.
«Ο Prince με το τεράστιο ταλέντο του ενσάρκωσαν μια μουσική εποχή και έκαναν γνωστή την πολιτεία της Μινεσότα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κυβερνήτης Mark Dayton, ανακοινώνοντας ότι στο εξής η 21η Απριλίου θα είναι αφιερωμένη στην «Ημέρα του Prince ».
Πίσω από τους εορτασμούς υπάρχει ωστόσο η σκιά των διενέξεων που ξέσπασαν μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μουσικού σταρ, σε ηλικία 57 ετών, από μια overdose ισχυρών φαρμάκων για τον πόνο: δεν άφησε διαθήκη και δεν είχε παιδιά, παρά μόνο δεκάδες δυνητικούς κληρονόμους οι οποίοι γρήγορα έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Ενας δικαστής εξάλλου ακύρωσε την κυκλοφορία ενός μίνι άλμπουμ σε έξι τραγούδια, « Deliverance », ο οποίος θα έβγαινε σε κυκλοφορία στις 21 Απριλίου. Ο τεχνικός ήχου που δούλεψε με τον Prince, ο George Boxill, θέλησε να βγάλει στο εμπόριο αυτά τα κομμάτια τα οποία εγράφησαν μεταξύ 2006 και 2008. Αλλά οι κληρονόμοι τον κατηγορούν ότι θέλει να πλουτίσει.
Στην καρδιά αυτών των διενέξεων βρίσκεται μια τεράστια περιουσία. Οι πωλήσεις δίσκων του Prince εκτοξεύτηκαν μετά τον θάνατό του. Είναι ο καλλιτέχνης που πούλησε περισσότερους δίσκους το 2016, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen Music: πούλησε 2,23 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και ξεπέρασε την βρετανή Adele (2,21 εκατομμύρια δίσκοι για το « 25 »).