Λοβέρδος: Στηρίζω την πρόταση Παπανδρέου - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Στηρίζω την πρόταση Παπανδρέου

Λοβέρδος : Στηρίζω την πρόταση Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στήριξή του στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή ηγεσίας από την βάση στο τέλος Μαρτίου, παρείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε θέση έχει ατέλειες αλλά πιστεύει ότι διαλέγει την καλύτερη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε με ποιες διαδικασίες θα προχωρήσουμε. Αλλά αρχίζοντας να μιλάμε για το τι θα κάνουμε να καταλάβουμε καλά ο΄τι είναι αδιανόητο για μέλος ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για το αύριο χωρίς να μιλάει για το σήμερα.Μελλοντολόγους έχουμε πολλούς φλύαρους δημαγωγούς έχει πολλούς η Ελλάδα».


«Εμείς χρειαζόμαστε να επανέλθουμε στην ευημερία ως χώρα και ως λαός και ως ισότιμοι εταίροι να καθίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό τραπέζι. Άρα να μιλήσουμε για το 2013 και μετά να οραματιστούμε τι θα κάνουμε για την πατρίδα» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνέχισε «Θα ήταν όμως πονηρό να μιλάμε για το σήμερα σαν να μην συμμετείχαμε στο χθες. Μετά από 26 μήνες διακυβέρνησης πρέπει να μιλήσουμε και γι' αυτό στους πολίτες. Όποιος κοιτώντας ευθύνες κοιτά μόνο το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου σφάλλει.
Ο πρόεδρος , οι υπουργοί και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρωτίστως σήκωσαν βάρος 37 ετών μέσα σε λίγους μήνες. Είχαμε ημερολόγιο ασφυκτικό. Όποιος το παραγνωρίζει αυτό δεν θέλει να δει την πραγματικότητα.»


Όπως υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο Γιώργος Παπανδρέου «στήριξε κάθε υπουργό που έκανε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και με τον λόγο του και εμπράκτως. Ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ ως πρωθυπουργός Ελλάδας διαμόρφωσε, οδήγησε την χώρα με επιμονή σε κυβερνήσεις συνεργασίας».
Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες τις διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «να δούμε τις ευθύνες μας: Καταγράφω 4. Αντιπολιτευτήκαμε με δημαγωγία την κυβέρνηση της ΝΔ. Δημιούργησε τις αναστολές για μία γρήγορη παρέμβαση της κυβέρνησής μας μετά τις εκλογές.


Όλοι μαζί όσοι είχαμε αρμοδιότητες κακώς κοιτάμε το υπουργείο Ανάπτυξης. Όταν η χώρα σου από τα μέτρα που θα παρεις μπαίνει κατά ανάγκη σε υφεσιακή τροχιά πώς θα έχεις ανάπτυξη. Ηταν δεδομένο ότι η χώρα θα πάει στην ύφεση. Τότε όμως το 2010 έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές και όχι σε φλυαρία περί ανάπτυξης.

Ενώ έδινε τις μάχες και είχε τον κόσμο κοντά το ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονως να αισθανόταν ενοχή σ' αυτό που έκανε και αυτό είχε αποτέλεσμα να μην έχει ηγεμονικό ρόλο. Με αποτέλεσμα αλλα λέμε άλλα κάνουμε.
Φοβηθήκαμε να ευθυγραμμιστεί το πολιτικό μας έργο με τον κυβερνητικό μας λόγο. Οδήγησε στην απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας.Δεν δίναμε σημασία στο κόμμα. Είχαμε αφοσιωθεί στο κυβερνητικό έργο. Για το δημοψήφισμα δεν θέλω να αναφερθώ.»


Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «όποιος δεν κάνει δίκαιη αποτίμηση για να μπορούμε να κοιτούμε στα μάτια τους πολίτες. Εμείς θα κριθούμε ως ΠΑΣΟΚ . Να αλλάξουμε πράγματα. Να γίνει αυθεντικά όρατό ότι πνέει άνεμος αλλαγής παντού. Κινδυνεύουμε αν τα πράγματα τα δούμε με αναχωρητισμό να χαθεί το 2012 . Γιατί η εικόνα που δίνουν συνάδελφοι είναι ότι εάν δεν αναθερμανθεί η οικονομία δεν μπορούμε.Με περαιτέρω περικοπές δεν βγαίνει. Ειδάλλως δεν βγαίνει πέρα. Οι κοινωνικές υποδομές που εγκαθιδρύσαμε με πολλούς αγώνες. .Ανάπτυξη αλλά όχι αόριστα. Σημαίνει συνεργασία των 4 βαθμίδων της διοίκησης.»


«Πάνω α' όλα μελλοντολόγους δεν χρειαζόμαστε» συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε « Όποιος δεν μιλάει για τα θέματα που εκτιμά ως πρωτεύοντα με χρονοδιαγράμματα τότε δεν θα γίνει ούτε ο ίδιος ούτε το ΠΑΣΟκ πιστευτός. Τα στρώματα που στερήθηκαν την εργασία τους και τα εισοδήματά τους στα χρονοδιαγράμματά μας θα δούνε αν τις στερήθηκαν χωρίς κόπο. Εμείς που έχουμε αυτήν την εμπειρία 26 δραματικών μηνών πρέπει να είμαστε σαφείς . Γι' αυτά που θα αποφασίσουμε μέσα στο 2012 να δώσουμε στον πολίτη την βεβαιότητα ότι τα κάνουμε για την πατρίδα. Όλα αυτά αφού ο γραμματέας μας ενημέρωσε ότι ο διάλογος αρχίζει. Είχα την σκέψη πως τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε και πιο γρήγορα»


Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι άνεμος αλλαγής πρέπει να πνεύσει και στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνοντας ότι « στην πορεία μας πρέπει να κάνουμε ανοιχτό κόμμα . Δεν είμαστε αλά καρτ ανοιχτοί. Δεν θα αλλάξουμε τώρα. Κατοχυρωμένες τις τάσεις του. Να προχωρήσουμε στον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής μας φυσιογνωμίας που δεν μπορεί να γίνει με μετάλλαξη του εαυτού μας. Η πορεία αυτή θα είναι λιτή, καμία ανοιχτή συγκέντρωση. Θα συνεδριάζουν οι οργανώσεις χωρίς κεντρικά στελέχη με ζωντανό διάλογο. Και αυτήν την μάχη θα την κερδίσουμε δείχνοντας στον κόσμο ότι τον καλούμε να μας πει τις δικές του αλήθειες.

Γιατί στις μεγάλες μάχες ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας. Χρειαζόμαστε ένα κάλεσμα σε όσους έφυγαν. Σε όλες μας τις δυνάμεις. Στους συντρόφους που φύγαν. Διευρύνσεις προς τα αριστερά και το κέντρο. Και χωρίς πεσιμισμό να δώσουμε μάχη βουλευτικών εκλογών τις οποίες είναι στο χέρι μας και ν α κερδίσουμε. Στηρίζω την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τις διαδικασίες. Αυτή ήταν και η δική μου πρόταση με μία χρονική απόκλιση την οποία δεν θεωρώ και σημαντική. Κάθε πρόταση έχει ατέλειες. Πιστεύω ότι διαλέγουμε μια από τις καλύτερες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ