Πεπόνης-Μουζακίτης: «Αντε τελειώνετε» τους είπε ανώτερος τους δικαστής - iefimerida.gr

Πεπόνης-Μουζακίτης: «Αντε τελειώνετε» τους είπε ανώτερος τους δικαστής

Τι κατέθεσαν οι Πεπόνης-Μουζακίτης για τις παρεμβάσεις που δέχτηκαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για συστάσεις από ανωτέρους τους αλλά και εμπλοκή γνωστού δημοσιογράφου για λογαριασμό επιχειρηματία κάνουν λόγο οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Συγκεκριμένα, στις απαντήσεις που έχουν δώσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, που ερευνά την υπόθεση, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς υποδεικνύουν σύσταση από ανώτερο τους δικαστή ο οποίος τους είπε «άντε τελειώνετε», αν και δεν θεωρούν παρέμβαση τη συγκεκριμένη φράση. Ο κ. Μακρής ρώτησε αν το εξέλαβαν ως παρέμβαση για να «κλείσει» η υπόθεση, αλλά οι δύο εισαγγελείς δεν ήταν σαφείς στις απαντησεις τους.

Ωστόσο, οι δύο εισαγγελείς αναφέρθηκαν και σε δημοσιογράφο, ο οποίος περιγράφοντας την ψυχολογία ενός επιχειρηματία, για τον οποίο υπάρχει έρευνα, χρησιμοποίησε τη φράση «είναι έξαλλος μαζί τους», πράγμα που οι Πεπόνης-Μουζακίτης εξέλαβαν ως έμμεση απειλή. Ωστόσο στα υπομνήματα δεν κατονομάζουν τον δημοσιογράφο, αλλά περιγράφουν τον επιχειρηματία.

Λόγω των παραπάνω στοιχείων και της γενικότερης αναστάτωσης από τις καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ο κ. Μακρής κάλεσε στο γραφείο του τον προϊστάμενο των δύο οικονομικών ειαγγελέων, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγο κ. Ν. Παντελή, αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακκελάκο, καθώς και άλλους συναδέλφους τους, όπως οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ. Α. Κορέας και κυρία Π. Παπανδρέου, οι οποίοι χειρίστηκαν επίσης τις επίμαχες υποθέσεις μαζί τους. Όλους αυτούς, ο κ. Μακρής τους ρωτούσε αν οι ίδιοι υπέστησαν παρεμβάσεις... Όπως ήταν αναμενόμενο, κανείς από τους εισαγγελικούς λειτουργούς δεν επιβεβαίωσε κάποια άμεση ή έμμεση παρεμβάση ή απειλή.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αμφότεροι οι δύο Εισαγγελείς δηλώνουν ότι «καρατομήθηκαν» από την πολιτική εξουσία επειδή οι έρευνες τους ενόχλησαν τα «ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η έρευνα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Από κει και πέρα είτε θα τεθεί στο αρχείο είτε θα διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση αν θεωρηθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ