«Δεν έχω δεύτερες, πονηρές σκέψεις» υποστηρίζει ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

«Δεν έχω δεύτερες, πονηρές σκέψεις» υποστηρίζει ο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις λεπτομέρειες της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εξειδίκευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη ο κ. Παπανδρέου προτείνει συνολική ανανέωση της ηγεσίας του κόμματος ξεκινώντας από τη θέση του προέδρου και προχωρώντας σε γραμματέα και νέο εθνικό και πολιτικό συμβούλιο.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί η σχετική διαδικασία συνάρτησε την αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος με τις εθνικές εκλογές.

Ανεξάρτητα από αυτό ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τα όργανα του κόμματος θα εκλέξουν τον νέο υποψήφιο πρωθυπουργό που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν και το πρόσωπο αυτό θα έχει και την ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την άποψή του δεν μπορεί να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Ιανουάριο.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα μείνει ή αν θα φύγει γιατί, όπως είπε,«θα κάνω το καθήκον μου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου. Θα υπηρετήσω την παράταξη από οποιαδήποτε θέση, χωρίς να είμαι δεμένος σε καρέκλες. Σε αυτό το σχήμα που υποβάλλω για συζήτηση δεν υπάρχουν άλλες πονηρές σκέψεις.»

Εξάλλου, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα από εδώ και πέρα περιλαμβάνει συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου, μετά τη σύγκληση συνεδρίου εκλογικού προγράμματος ή συνδιάσκεψης για προετοιμασία του εκλογικού προγράμματος.

Παράλληλα, την επόμενη περίοδο το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνέρχεται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα λειτουργώντας ως ο συντονιστικός κρίκος με στελέχη που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ