Ωρα για ψάρι τσιπούρα, είναι εποχής, μετά από τα κρεατικά των γιορτών.
Υλικά
- 1 ή 2 τσιπούρες (προτιμήστε αυτές του 1/2 κιλού)
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 500 γραμμάρια ντομάτες ή καλύτερα ντοματάκια βελανίδι (εποχής)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαδιά δεντρολίβανο
- Μερικά φύλλα φρέσκιας σόγιας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο 1/2 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
- Αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες, τα ντοματάκια στα δύο, το σέλινο, το κρεμμύδι το σκόρδο σε κομμάτια
- Σε ένα ταψάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις πατάτες παντού
- Προσθέστε από πάνω τα ντοματάκια (κρατήστε μερικά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο
- Πλύντε καλά τα ψάρια, γεμίστε το στομάχι τους με λίγο σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο και αλάτι, πιπέρι
- Τοποθετήστε τις τσιπούρες πάνω στο ταψάκι, αλατίστε
- Γαρνίρετε την επιφάνεια των ψαριών με τα υπόλοιπα ντοματάκια, λίγο δεντρολίβανο, τα φύλλα σόγιας και ραντίστε παντού με ελαιόλαδο
- Ρίξτε και ένα μικρό ποτηράκι νερό
- Βάλτε το ταψάκι να ψήνεται
- Οταν αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο
- Σε 30 λεπτά βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα, το ψάρι ψήθηκε!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο