Το πιο γιορτινό ογκρατέν, για να μη φάτε σκέτο κρέας ή κοτόπουλο στο ρεβεγιόν.
Υλικά
- 250 γραμμάρια σολωμός καπνιστός
- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 20 γραμμάρια βούτυρο για το ταψάκι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτες τις σε ροδέλες -μέτριο πάχος
- Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το γάλα από πάνω
- Καλύψτε τις πατάτες με νερό και βράστε για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
- Να μη λιώσουν, απλά να είναι al dente
- Bουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε την μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
- Βγάλτε τις πατάτες χωρίς τα υγρά και βάλτε μια στρώση στο ταψάκι
- Μετά απλώστε λίγο σολωμό σε κομμάτια, παντού
- Απλώστε παντού λίγη μοτσαρέλα σε ροδέλες
- Ξαναρχίστε όλα από την αρχή, βάλτε δεύτερη στρώση
- Στην πάνω και τελευταία στρώση να έχει πατάτες -Ρίξτε το τριμμένο τυρί, μοτσαρέλα
- Σε ένα μπολάκι χτυπήστε λίγο τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε
- Προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Ρίξτε αυτό το μείγμα στο ταψάκι, καλά, παντού
- Σφίξτε λίγο τα υλικά στο ταψάκι, φτιάξτε όμορφη την επιφάνεια, ψήστε για 1 ώρα, χαμηλά
- Σερβίρεται ζεστή η τάρτα ογκρατέν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο