Εφυγε από τη ζωή ο Ντάνιελ Προντάν - Μέλος της χρυσής ομάδας των Ρουμάνων το '94 - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή ο Ντάνιελ Προντάν - Μέλος της χρυσής ομάδας των Ρουμάνων το '94

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ντάνιελ Προντάν, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 44 ετών.

Ο Προντάν υπήρξε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου και μέλος της εκπληκτικής ομάδας του 1994, η οποία με ηγέτη τον Γκεόργκι Χάτζι είχε διαπρέψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.

Ο ίδιος ήταν και μέλος της εθνικής Ρουμανίας, στο EURO που ακολούθησε δύο χρόνια μετά στα γήπεδα της Αγγλίας ενώ με το εθνόσημο στο στήθος μέτρησε 54 συμμετοχές σημειώνοντας ένα γκολ.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Προντάν διέπρεψε με τη φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» έμεινε για ένα χρόνο, πριν πάρει μεταγραφή για τη Ρέιντζερς, στην οποία όμως δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία συμμετοχή λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 31 ετών και έκτοτε αποτέλεσε ενεργό μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντανιελ προνταν Ρουμανία Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ