Μια συνταγή για το πιο παρεξηγημένο και νόστιμο κομμάτι του μοσχαριού.
Είναι το κομμάτι του κρέατος που έχει τα πολυτιμότερα στοιχεία: κόκκαλο, μεδούλι και ζελέ. Είναι το ιδανικό τμήμα του μοσχαριού για να κάνετε σούπα και ζωμό κρέατος. Μαγειρέψτε το με λαχανικά και απολαύστε το με μουστάρδα!
Υλικά για 6 άτομα
- 2-4 ουρές βοδινού
- 6 καρότα
- 6 πατάτες
- 3 πράσα
- Θυμάρι, 2 φύλλα δάφνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Δέστε τις ουρές βοδινού με σχοινάκι, για να μη διαλυθούν
- Βάλτε τις σε βαριά κατσαρόλα, προσθέστε το θυμάρι και τα 2 δαφνόφυλλα, σκεπάστε με νερό και αφήστε να βράσει για 2 τουλάχιστον ώρες
- Στο μεταξύ καθαρίστε τα λαχανικά, κόψτε τα ολόκληρα ή χοντρά κομμάτια και βάλτε τα στην κατσαρόλα για 1 ώρα (1 ώρα πριν το τέλος -Οταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει βράσει πραγματικά)
- Βάλτε ολόκληρο το κρεμμύδι, θα λιώσει -Τσιμπήστε πάνω του τα 3 γαρύφαλλα
- Σερβίρετε όμορφα σε πιατέλα, τρώγεται καυτό, με μουστάρδα!
- Ο ζωμός του είναι τόσο νόστιμος που αξίζει να τον σερβίρετε ξεχωριστά. Μοναδική γεύση, ρίξτε λεμόνι!
Οι ουρές βοδινού είναι ένα φθηνό κομμάτι κρέατος, με το απαραίτητο λίπος. Είναι το μοναδικό τμήμα του μοσχαριού που δεν ξεραίνεται ποτέ στο βράσιμο.
Οι Ιταλοί το εκτιμούν ιδιαίτερα. Με αυτό το κομμάτι φτιάχνουν το περιβόητο osso bucco, το οποίο σιγοβράζουν για ώρες. Κάνει μοναδικό ζωμό κρέατος!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο