«Οι σχέσεις μου με το ΔΣ του Φεστιβάλ έχουν διαρραγεί εντελώς».
«Δεν μπορώ να μείνω σε κάτι που με δηλητηριάζει. Δώστε λύση τώρα αλλιώς παραιτούμαι», ανέφερε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Φαμπρ, επιλογή Μπαλτά.
Στην χθεσινή απολογιστική του ομιλία για το Φεστιβάλ Αθηνών ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κατήγγειλε «τρικλοποδιές» που δέχεται από το ΔΣ του φεστιβάλ
Είπε χαρακτηριστικά ότι το ΔΣ δεν του στέλνει τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως ζητάει, ώστε να προχωρήσει στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και να κλειστούν συμφωνίες.
«Το διάστημα μεταξύ αποπομπής Λούκου και παραίτησης Φαμπρ προκάλεσε τη διάλυση του οργανισμού και δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους αλλά και στο σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Οι πάντες ήταν βέβαιοι ότι θα ματαιωνόταν το Φεστιβάλ. Το κλίμα σήμερα έχει αναστραφεί. Πραγματοποιήθηκε ένα αξιοπρεπές Φεστιβάλ και όλοι ελπίζουν ότι τα πράγματα έχουν μπει πλέον σ’ ένα δρόμο και υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αυτό φάνηκε από το κύμα των καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Πάνω από 1.200 φέτος, έναντι 287 πέρσι» δήλωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
«Εύχομαι η Λυδία Κονιόρδου, που έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό θέατρο, να βρει σύντομα λύση σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, κάτι που είναι προϋπόθεση για να παραμείνω στο φεστιβάλ», ανέφερε κλείνοντας την απολογιστική του ομιλία.
Η συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του Φεστιβάλ 2016 επισκιάστηκε από την «τρίτη κρίση του Φεστιβάλ μέσα σ'ένα χρόνο», όπως είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ο οποίος κατηγόρησε την πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ Λιάνα Θεοδωράτου (αντικατέστησε τον Γιώργο Αντωνακόπουλο μετά την απομάκρυνση του τελευταίου τον περασμένο Σεπτέμβριο), όπως και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Παπανικολάου για «στάση εχθρική απέναντί του, που αγγίζει τα όρια της υπονόμευσης».
Σημειώνεται ότι η Λιάνα Θεοδωράτου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό στη συνέντευξη του Φεστιβάλ αναχώρησε για το ΥΠΠΟ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παραλαβής-παράδοσης.
«Ποιός προϋπολογισμός; Ποιές κατευθυντήριες γραμμές; Ποιά πολιτική έχει χαράξει το ΔΣ; Οφείλω να προχωρήσω στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και βρίσκομαι σε συζητήσεις με καλλιτέχνες, χωρίς να έχω καν τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως έχω ζητήσει», εξανέστη ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καταγγέλλοντας ότι «το ΔΣ υπό τη νέα του σύνθεση, κάθε άλλο παρά προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που ορίζει ο νόμος» και ότι είχε ενημερώσει τον πρώην υπουργό Αριστείδη Μπαλτά για «δυσλειτουργία του Δ.Σ.» εξ' αρχής όταν ανέλαβε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή (4/4/2016).
Εκτός από προϋπολογισμό δεν έχει προχωρήσει ούτε η υλοποίηση του οργανογράμματος «που κόστισε πολλά χρήματα στο Φεστιβάλ και είναι σχεδόν έτοιμο από τον Ιούλιο, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν νόμιμα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ», περιέγραψε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα τμήματα υπολειτουργούν, ότι δεν έχει προχωρήσει η πρόσληψη γενικού διευθυντή «που θα απελευθέρωνε το ΔΣ από αλλότρια καθήκοντα», ούτε τεχνικού διευθυντή, «καθώς έληξε και η δική του σύμβαση» και ότι οι χώροι της Πειραιώς, «χωρίς συντήρηση, καταστρέφονται το χειμώνα». Κατηγόρησε επίσης το ΔΣ ότι «δεν του επιτρέπει την πρόσβαση σε οικονομικά κ.ά. στοιχεία που αφορούν τον οργανισμό», αλλά και ότι «προχώρησαν σε απροειδοποίητη διακοπή της τηλεφωνικής του σύνδεσης όταν βρισκόταν στο εξωτερικό, λόγω υπέρβασης της προβλεπόμενης δαπάνης».