Ελαφρύ, χειμωνιάτικο κέηκ, γιορτινό.
Απαιτεί ελάχιστη ζάχαρη, οι μπανάνες και οι σταφίδες κάνουν τέλεια τη δουλειά.
Υλικά
- 2 μπανάνες ώριμες
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ (12 γραμμάρια)
- 1 αυγό
- 6 κουταλιές σούπας σταφίδες άσπρες Κορίνθου
- 6 κουταλιές της σούπας γάλα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας Ρούμι
- 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- 1 ώρα πριν ξεκινήσετε βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με 2 κουταλιές ρούμι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι –Φτιάξτε μια τρυπούλα στη μέση
- Βάλτο το γάλα να ζεσταθεί στην φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 3 λεπτά
- Στην τρυπούλα με το αλεύρι σπάστε το αυγό, ρίξτε το γάλα ακόμη ζεστό, προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε στο χέρι ή με μίξερ χειρός
- Πρέπει να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός –Προσθέστε τις σταφίδες
- Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και προσθέστε τις στον χυλό, ανακατέψτε ελαφρά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 30-35 λεπτά
- Το κέηκ πρέπει να είναι ροδοψημένο και φουσκωμένο
- Αφήστε το 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ρίξτε ζάχαρη άχνη για την παρουσίαση
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο