Mαύρα, κόκκινα και πράσινα ψωμάκια κάνουν θραύση στη Θεσσαλονίκη και μεταμορφώνουν το απλό burger σε γαστρονομικό πειρασμό.
Οι δημιουργοί του εστιατορίου Extravaganza, στο κέντρο της πόλης έβαλαν φυσικά εκχυλίσματα στο μενού τους με σκοπό να εξελίξουν την εικόνα του πιάτου, αλλά και να βελτιώσουν τη γεύση του.
Ζυμώνουν οι ίδιοι τα ψωμάκια των ζουμερών burger και πλέον τα χρωματίζουν κιόλας.
Το μυστικό για το μαύρο burger βρίσκεται στο μελάνι σουπιάς, το χρώμα στο κόκκινο ψωμάκι οφείλεται στον χυμό παντζαριού και το πράσινο προέρχεται απο εκχύλισμα βασιλικού.
Η ιδέα προήλθε από ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία που χρωματίζει το φαγητό με ανάλογο τρόπο.
Οι τρεις ιδιοκτήτες Αντώνης Μουστάκης, Βασίλης Κυζιρίδης και Σάββας Μιχαηλίδης δεν σταματούν ποτέ να σκέφτονται πως θα διαφοροποιήσουν το μενού τους, το οποίο συνήθως αλλάζει κάθε τρεις μήνες.
Μεγάλη είναι η ζήτηση για το μαύρο burger
Σαν καμένο, με μελάνι σουπιάς τόσο στη ζύμη του ψωμιού όσο και στη μαγιονέζα που «δένει» με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι.
Έτοιμο να φυτρώσει
Γεμάτο βασιλικό και μεξικάνικη γκουακαμόλε το πράσινο burger, με γεύση πέστο, που «αγγαλιάζει» το φιλέτο σολομού.
Φλεγόμενο burger
Με παντζάρι αλλά και κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το burger αυτό προτιμούν κυρίως όσοι ακολουθούν ελαφριά διατροφή, λόγω του κοτόπουλου που περιέχει.
φωτογραφίες: facebook / tripadvisor
Τα χρωματιστά burger θα τα βρούμε στη Στοά Πτολεμαίων 29Α και Αμβροσίου