Η γαλλική μόδα αποφέρει 150 δισ. το χρόνο -Περισσότερα από αυτοκίνητα και αεροπλάνα μαζί - iefimerida.gr

Η γαλλική μόδα αποφέρει 150 δισ. το χρόνο -Περισσότερα από αυτοκίνητα και αεροπλάνα μαζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική βιομηχανία μόδας αποφέρει στη χώρα 150 δις ευρώ, ήτοι το 1,7% του ΑΕΠ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.


Η βιομηχανία μόδας διεκδικεί μια δυναμική θέση στη γαλλική οικονομία, αφού αποφέρει περισσότερα από την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική μαζί, σύμφωνα με την μελέτη του Γαλλικού Ινστιτούτου Μόδας (IFM).
Συγκεκριμένα, η γαλλική μόδα αποφέρει τζίρο 150 δις ευρώ, μαζί με τον συνολικό κύκλο εργασιών στα υφάσματα, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα ρολόγια, τα κοσμήματα, τα γυαλιά, τα αρώματα και τα καλλυντικά.
«Αυτό εκπροσωπεί το 1,7% του ΑΕΠ. Ισως προκαλεί έκπληξη αλλά η μόδα είναι πιο σημαντική στην γαλλική οικονομία από την αεροναυπηγική ή από την αυτοκινητοβιομηχανία», οι οποίες εκπροσωπούν το 0,7% και το 0,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα», δήλωσε ο Dominique Jacomet, γενικός διευθυντής του IFM.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η βιομηχανία της μόδας εκπροσωπεί 580 000 άμεσες θέσεις εργασίας και 1 εκατομμύριο έμμεσες θέσεις, αν λάβει κανείς υπόψιν τις εργολαβίες.
«Μόδα δεν είναι μόνο η δημιουργία ρούχων», πρόσθεσε ο Dominique Jacomet, ενώ ο Ralph Toledano, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ραπτικής ανέφερε:
«Από άποψη marketing, η μόδα είναι η ατμομηχανή όλων των δραστηριοτήτων», όπως τα κοσμήματα και τα αρώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλική μόδα βιομηχανία δισ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ