Ο πατέρας της ήταν ο Σέρβος πολέμαρχος Αρκάν (Ζέλικο Ραζνάτοβιτς το πραγματικό του όνομα), που είχε αιματοκυλίσει τα Βαλκάνια στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.
Δολοφονήθηκε σε ένα λόμπι ξενοδοχείου τον Ιανουάριο του 2000, ενώ κατηγορείτο για εγκλήματα πολέμου που είχε διαπράξει. Ο Αρκάν ήταν ευθέως αναμεμειγμένος με τη γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Κροατών και Βοσνίων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Τώρα, η 18χρονη κόρη του Αναστάζια «ρίχνει» το Instagram με τις σέξι πόζες της, κερδίζοντας όλο και περισσότερους followers. Παρά το ωραίο παρουσιαστικό της, πάντως, η φήμη και ο πλούτος της οικογένειάς της παραμένουν σκοτεινά σημεία.
Ο πατέρας της ήταν αρχηγός σειράς εγκληματικών οργανώσεων και όταν πέθανε υπήρχαν τρία εντάλματα σύλληψης εις βάρος του. Λέγεται, μάλιστα, ότι η περιουσία του είναι τεράστια, αλλά είναι άγνωστο το πώς την απέκτησε.
Η κόρη του γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της με ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Hyatt του Βελιγραδίου, με καλεσμένους εκατοντάδες celebrities και VIPs από όλο τον κόσμο. Πρόσφατα «λάνσαρε» και τη νέα της εμφάνιση, με την οποία κέρδισε εκατοντάδες νέους φαν στο διαδίκτυο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη συγκρίνουν με την Κιμ Καρντάσιαν.
Ποιος ήταν ο Αρκάν
Ο Ζέλικο Ρασνάτοβιτς ή Αρκάν ήταν αρχηγός παραστρατιωτικών οργανώσεων της Σερβίας και ηγέτης της «Σερβικής Εθελοντικής Φρουράς». Εμεινε γνωστός για την εθνοκάθαρση πληθυσμών και γενοκτονίες σε Βοσνία και Κροατία, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο.
Ακόμα και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, με τους Σέρβους να τον υμνούν για τη δράση του και Κροάτες, Βόσνιους αλλά και σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο να τον κατηγορούν ως εγκληματία πολέμου.
Στα χρόνια του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας προμήθευε λαθραία με πρώτες ύλες και αγαθά τον εμπορικό μηχανισμό της χώρας του, δραστηριότητα που θα τον έκανε κυριολεκτικά πάμπλουτο. Το 1988 ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον κυριότερο εκφραστή του σερβικού εθνικισμού και μετέπειτα Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, προσφέροντάς του ένα φοβερό πακέτο: τη στρατολόγηση και εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων για την υπεράσπιση των σερβικών συμφερόντων μέχρις εσχάτων.
Μετά το 1989, ο Αρκάν ανέλαβε δράση. Οι «Τίγρεις», όπως αναφέρεται, διέπραξαν εκατοντάδες θηριωδίες εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η πρώτη «παρέμβαση» της παραστρατιωτικής σέχτας του Αρκάν στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας έλαβε χώρα το 1991 στο Βούκοβαρ της Κροατίας, όταν οι 200 μαχητές του εισέβαλαν στο νοσοκομείο της ισοπεδωμένης πόλης και οδήγησαν 250 περίπου αμάχους στα δάση, όπου τους εκτέλεσαν μαζικά.
Ο Αρκάν είχε πραγματικούς μαχητές, κάτι που αποδείχθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Ερυθρός Αστέρας στις 13 Μαΐου 1990, στο Ζάγκρεμπ. «Στις 13 ήταν ο αγώνας», διηγήθηκε χρόνια αργότερα, «αμέσως μετά οργανωθήκαμε. Προέβλεψα τον πόλεμο ακριβώς μετά το τέλος εκείνου του αγώνα στο Ζάγκρεμπ, προέβλεψα τα πάντα και ήξερα πως το μαχαίρι των Ουστάσι θα άρχιζε να σφάζει γυναίκες και παιδιά της Σερβίας». Αυτός ο αγώνας έμελλε να είναι η πρώτη πράξη πολέμου μεταξύ Σέρβων και Κροατών, καθώς υπό τις διαταγές του Αρκάν 3.000 οπαδοί του Αστέρα ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ και συγκρούστηκαν για περισσότερο από μια ώρα με τους αντίπαλους Κροάτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Και ενώ μετά το τέλος του πολέμου ήταν επισήμως καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, στις 15 Ιανουαρίου 2000, την ώρα που βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου του στο Βελιγράδι, εν μέσω της προσωπικής του φρουράς, δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο.