«Μπλόκο» από δανειστές σε ακατάσχετο λογαριασμό και αδήλωτα εισοδήματα - iefimerida.gr

«Μπλόκο» από δανειστές σε ακατάσχετο λογαριασμό και αδήλωτα εισοδήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αδήλωτα εισοδήματα και η δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους εκπροσώπους των θεσμών να εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις στα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά.

Τα δύο νομοσχέδια που πρέπει να κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στην εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων μπλοκάρουν στις σοβαρές ενστάσεις των θεσμών τόσο για το φορολογικό συντελεστή για τα αδήλωτα εισοδήματα όσο και και τον ακατάσχετο λογαριασμό, ο οποίος θεωρείται από την αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει τη δημιουργία του ακατάσχετου λογαριασμού

Η σημερινή διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να κάμψει τις αντιρρήσεις των δανειστών και στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι η εκκρεμότητα θα λυθεί και ότι είναι εφικτή η κατάθεση και των δύο νομοσχεδίων άμεσα στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το μείζον θέμα είναι η συμφωνία με τους θεσμούς για τον ακατάσχετο λογαριασμό. Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο λογαριασμός στον οποίο θα καταλήγουν τα έσοδα από πωλήσεις με πλαστικό χρήμα να είναι πλήρως ακατάσχετος. Ωστόσο, εμφανίζονται διατεθειμένοι για έναν συμβιβασμό έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα κατατίθενται στον λογαριασμό να είναι ακατάσχετα για οφειλές προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες.

Επίσης και στο θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή από αυτόν που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής θα συζητηθούν και άλλα φορολογικά θέματα, όπως οι φορολογικοί έλεγχοι και οι στόχοι των εσόδων, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και άλλα φορολογικά θέματα θα συζητηθούν στην συνάντηση που έχουν σήμερα (11-12.30μμ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεσμοί διαπραγμάτευση φορολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ