Το δώρο των Χριστουγέννων κρίνει την τύχη της Ελευθεροτυπίας - iefimerida.gr

Το δώρο των Χριστουγέννων κρίνει την τύχη της Ελευθεροτυπίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολύτως καθοριστικές για την τύχη της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» είναι οι επόμενες δέκα ημέρες, έως την 21η Δεκεμβρίου καταληκτική ημέρα καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων στους περισσότερους από 850 εργαζόμενους οι οποίοι ουσιαστικά παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες.

Οπως όλα δείχνουν η κατάσταση είναι πλέον οριακή και η πρόθεση αρκετών από τους εργαζόμενους είναι να κινήσουν τις νομικές διαδικασίες που είναι αυτόφωρες σε περίπτωση που δεν πληρωθούν έστω το δώρο.

Η κυρία Μάνια Τεγοπούλου που εκτός από μέτοχος κατέχει και τον τίτλο της διευθύνουσας συμβούλου στην Χ.Κ. Τεγόπουλος υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει τα χρήματα τα οποία αναζητεί μέσω τραπεζικού δανεισμού. Το ποσό που απαιτείται για την καταβολή του δώρου ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Με αυτά τα δεδομένα αρκετοί εκφράζουν το φόβο ότι εφόσον τα χρήματα για το δώρο δεν βρεθούν δεν αποκλείεται ακόμη και το πρόωρο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα είναι εκρηκτικό. Τουλάχιστον δέκα στελέχη της εφημερίδας με πολυετή εργασία έχουν καταγγείλει μονομερώς τις συμβάσεις τους με δική τους πρωτοβουλία και αποχωρούν προκειμένου να κινηθούν δικαστικά στη συνέχεια για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Μεταξύ αυτών ο αρχισυντάκτης Γιάννης Παντελάκης, ο συντονιστής του πολιτικού ρεπορτάζ Γιώργος Καρελιάς, ο επικεφαλής των διεθνών Κώστας Τσαπόγας και οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Κατή, Ερση Βατού και Δέσποια Αντύπα.

Σύμφωνα, δε με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 20 με 30 άτομα ακόμη που βρίσκονται πολύ κοντά στην έξοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ