Στον αγαπημένο της προορισμό στην Κέρκυρα βρίσκεται η ζάμπλουτη πριγκίπισσα του Μαρόκου, Λάλα Σάλμα, η οποία έχει έρθει με όλο της το επιτελείο και την οικογένειά για να παραθερίσουν στο νησί.
Σύμφωνα με την Espresso, η Κέρκυρα είναι το αγαπημένο νησί της συζύγου του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ΄, η οποία φέρεται ότι έφτασε χθες στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Corfu Imperial».
Η πριγκίπισσα έχει έρθει στην Ελλάδα με τα δύο παιδιά της, τον 13χρονο διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μουλάι Χασάν και την οκτώμισι ετών πριγκίπισσα Λάλα Χαντίγια, και βέβαια από το προσωπικό της (άνδρες ασφαλείας, νταντάδες κ.τ.λ.).
Μάλιστα η πριγκίπισσα του Μαρόκου ήθελε να επισκεφθεί πέρσι την Κέρκυρα, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν έβρισκε κανένα ξενοδοχείο που να μπορεί να στεγάσει τα περίπου 60 άτομα προσωπικό που την συνοδεύει.
Η διαμονή της θα της κοστίσει περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα, καθώς η πολυτελής βίλα των 200 τ.μ είναι χτισμένη πάνω σε μικρή ιδιωτική χερσόνησο εντός του συγκροτήματος και διαθέτει ιδιωτική πισίνα 35 τ.μ. Σημαντικό πλεονέκτημά της είναι οι κάμερες ασφαλείας και το σύστημα συναγερμού που διαθέτει.
Σύμφωνα με το «Έθνος» της Κυριακής στο εσωτερικό της βίλας των τριών υπνοδωματίων «επικρατούν τα στοιχεία του ξύλου και του μαρμάρου και είναι διακοσμημένη με εκλεκτά έπιπλα και πολυτελή υφάσματα. Το ψηλοτάβανο σαλόνι με την τραπεζαρία οδηγούν στην πετρόκτιστη αυλή που είναι εξοπλισμένη με καναπέ, ξαπλώστρες και τραπεζαρία».
Ακόμη η προετοιμασία των γευμάτων της οικογένειας θα γίνεται σε ξεχωριστό χώρο από την κουζίνα του ξενοδοχείου και από εκλεκτούς μάγειρες που έχει διαλέξει η Λάλα.
Ποια είναι η Λάλα Σάλμα
Με τους γονείς της να ανήκουν στην μεγαλοαστή τάξη, η ίδια γνώρισε τον βασιλιά του Μαρόκου στα 21 της και παρά τον δεσμό τους, δεν σταμάτησε να εργάζεται στον όμιλο ONA που ανήκε στη βασιλική οικογένεια και είχε ως σκοπό τη δημιουργία βιομηχανικών, οικονομικών και ετερογενών δραστηριοτήτων που θα συνέβαλλαν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του Μαρόκου.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2001, και έναν χρόνο αργότερα η Λάλα Σάλμα έγινε η πρώτη γυναίκα στο Μαρόκο που είχε βασιλικό τίτλο. Η 38χρονη πρώτη σύζυγος του Μοχάμεντ ΣΤ' έχει φοιτήσει στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας της, έχει σπουδάσει πληροφορική και μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Επίσης, έχει ιδρύσει φορέα για την πρόληψη του καρκίνου και συμμετέχει στις σχετικές εκστρατείες. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος και στην προσπάθεια για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική, ενώ έχει τιμηθεί για το έργο της.
Στη χώρα της η ίδια αποτελεί πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, τα οποία τη θεωρούν ως ένα επαναστατικό μοντέλο προς μίμηση.
Φωτογραφίες: Corfuimperial.com/ salmabennany, Instagram