Ολη η Ελλάδα θυμάται και τιμά σήμερα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - iefimerida.gr

Ολη η Ελλάδα θυμάται και τιμά σήμερα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαδηλώσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες θυμούνται σήμερα τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 στα Προπύλαια όπου θα συγκεντρωθούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Για τις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα αντιμετωπίσει τις συγκεντρώσεις, κυρίως τη βραδυνή, στα πρότυπα της ημέρας του Πολυτεχνείου. Οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με 5.000 ένστολους.

Με δεδομένο ότι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια με αρχικό προορισμό τη Βουλή, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη να ανέβει το τείχος για την προστασία της.

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 5 το απόγευμα και στις 6 θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα.

Οι οδηγίες που έχουν λάβει οι επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί και να μην κάνουν άσκοπη χρήση χημικών.

Στη Θεσσαλονίκη

Στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν μαθητές, ενώ στις 18.00 το απόγευμα στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ