«Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - iefimerida.gr

«Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες ανατροπές σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή στους πρώτους μήνες του 2012 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταργηγούν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες όπως ενοίκια, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα και τόκοι στεγαστικών δανείων.

Οι αλλαγές θα αφορούν όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Ανοιχτό επίσης είναι το ενδεχόμενο εκτός από το εισόδημα, να περικοπούν και οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και αγορές πρώτης κατοικίας, αλλά ακόμη και για Ι.Χ. σε ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Σε ότι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα, αναμένεται να υπαχθούν στο καθεστώς των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αλλά και του πόθεν έσχες. Αυτό σημαίνει ότι θα συνυπολογίζονται η κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν, όπως ακίνητα, μετοχές και τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να προκύπτει το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Και στις ατομικές επιχειρήσεις όμως αναμένεται να γίνουν αλλαγές καθώς τα καθαρά κέρδη θα φορολογούνται πλέον αυτοτελώς με συντελεστή 20% από το πρώτο, όμως, ευρώ.

Για τους αγρότες σχεδιάζεται να καταργηθεί η φορολόγησή τους με τεκμαρτό τρόπο, όπως ισχύει σήμερα, και να φορολογηθούν με λογιστικό τρόπο, δηλαδή έσοδα - έξοδα, κάτι που θα τους υποχρεώσει να τηρούν βιβλία και στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ