«Η ΝΔ να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση» - iefimerida.gr

«Η ΝΔ να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo γάντι στη Νεα Δημοκρατία πέταξε απο την Θεσσαλονίκη ο ΕυάγγελοςΒενιζέλος , απαντώντας στην τακτική που έχει εγκαινιάσει τα τελευταία 24ωρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική σε κυβερνητικού χειρισμους: «Χρειάζεται προσπάθεια και χρειάζεται και τα κόμματα που τώρα μετέχουν στην Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν -και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση- ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά είναι το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης. Άρα, δεν μπορεί να έχουμε και το ένα και το άλλο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Δεν μπορείς να μετέχεις μόνο στο όφελος και όχι στο κόστος από μια τέτοια κίνηση, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμα ότι «η κυβέρνηση που λαμβάνει και εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις είναι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ζούμε τώρα την εμπειρία μιας τρικομματικής κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «αυτό αποτυπώνει και τη μεγάλη συναίνεση και τη μεγάλη ανοχή και ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε: «Μας θεωρούν ως ένα κακό παράδειγμα, επικαλούνται πάρα πολύ συχνά το όνομά μας για να μας επιπλήξουν. Αυτό δεν το αντέχει η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα. Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων». Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο»! Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012». Σε ότι αφορα το ειδικό τέλος ακινήτων είπε: «Οποιος μπορεί, είναι εθνική ανάγκη να πληρώσει το τέλος ακινήτων Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες με υπευθυνότητα σηκώνουν το βάρος, μετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο ρυθμός εξόφλησης των τιμολογίων είναι ίδιος με τον συνήθη μέσο ρυθμό εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για τη συμμετοχή και την υπευθυνότητα του λαού μας, ο οποίος κάνει αυτές τις θυσίες γιατί ξέρει πως πρέπει να βγούμε από την κρίση αλώβητοι και να ανοίξουμε ένα παράθυρο και μια ελπίδα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ