Το μεγάλο κανόνι που θα σκάσει στην αγορά σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, δηλαδή δεν εξυγιανθεί ο όμιλος Μαρινόπουλου, περιγράφηκε ξεκάθαρα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά τη σημερινή διαδικασία, με το όμιλο Μαρινόπουλο και τρεις εταιρείες του να ζητούν προσωρινή προστασία από τους πιστωτές τους.
Το δικαστήριο θα εκδώσει σήμερα την απόφασή του, ενώ οι κύριες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 θα συζητηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη σημερινή συζήτηση, πρόσθετες παρεμβάσεις για τη χορήγηση δικαστικής προστασίας στον όμιλο έκαναν οι τράπεζες, το ΙΚΑ, σωματεία εργαζομένων αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις.
Στον αντίποδα, το ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο ο Μαρινόπουλος οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο λόγος που τάσσεται κατά του αιτήματος χορήγησης προσωρινής προστασίας.
Η στάση αυτή όμως ήταν αντίθετη με το Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού ήθελε να προστατευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Μαρινόπουλος.
Από την πλευρά τους, τα σωματεία των εργαζομένων επιζητούν την εξυγίανση προκειμένου να διασφαλισθούν τα δικαιώματά τους και οι θέσεις εργασίας.
Οι δικηγόροι του ομίλου Μαρινόπουλος δεσμεύτηκαν ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να να εξοφλήσει όλες τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους. Μάλιστα, όπως είπαν, τις τελευταίες ώρες στρατηγικός επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για την είσοδό του στον όμιλο.