WSJ: Ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας, παραμένει το χάσμα για το χρέος - iefimerida.gr

WSJ: Ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας, παραμένει το χάσμα για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε τα νέα μέτρα λιτότητας ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος σημείωνει η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε μία σειρά νέων φόρων και μέτρων λιτότητας, τα οποία η χώρα έπρεπε να νομοθετήσει για να «ξεκλειδώσει» περαιτέρω χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης, καθώς οι σημαντικότεροι δανειστές της χώρας-το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Γερμανία-παραμένουν σε αδιέξοδο σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους», επισημαίνεται ενώ γίνεται αναφορά και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, που καταψήφισε και παραιτήθηκε.

«Η ψηφοφορία στην ελληνική βουλή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι συνεδριάζουν την Τρίτη, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη εκταμίευση κονδυλίων προς την Ελλάδα. Όμως, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί περίπλοκο, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης-και κυρίως η Γερμανία- δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για την ελάφρυνση του χρέους και σε τι έκταση θα πρέπει να φτάσει» καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wsj μέτρα δόση χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ