Σας προτείνω μια συνταγή που θα λατρέψετε γιατί αυτά τα κουλουράκια είναι εύκολα να τα κάνετε μόνοι σας, έχουν αυθεντικά υλικά και θα σας θυμίσουν τις γεύσεις και τα αρώματα της παιδικής σας ηλικίας.
Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- Μισό φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού βιολογικού, όχι κερωμένου
- Ελάχιστο αλάτι
- Μισό φλυτζάνι γάλα χλιαρό
- Μισή κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 βανίλια
- 1/4 της κουταλιάς γλυκού μαστίχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
- 700 γραμμάρια αλεύρι (αγοράστε αλεύρι ζέας για λιγότερη γλουτένη)
- διάλυμα αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ, απαλά
- Προσθέστε τα αυγά ένα - ένα
- Προσθέστε το γάλα με τον χυμό, το ξύσμα και την μαστίχα
- Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι
- Τα προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου
- Συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια
- Αν δεν έχετε μίξερ ρομπότ, πάρτε ένα μίξερ χειρός
- Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα
- Πλάθετε τα κουλουράκια σε κοτσιδούλες, να είναι πολύ λεπτά
- Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
- Αφήνετε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν
- Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια
- Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος
- Βάζετε και ξαναβάζετε ταψιά να ψηθούν
- Είναι πολύ καλό να τα διατηρήσετε σε γυάλινο σκεύος που κλείνει καλά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο