Εκανα το αβοκάντο "ελληνικό" πιάτο και το προτείνω άφοβα, με ντομάτες και φέτα.
Υλικά
- 2 παξιμάδια ολικής για ντάκο
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 αγγουράκι
- 100 γραμμάρια φέτα μέτρια, χωρίς πολύ αλάτι
- 1 αβοκάντο ώριμο
- Ενα μέτριο κρεμμύδι
- Αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε το παξιμάδι σε κομμάτια για ντάκο
- Ξεφλουδίστε τη ντομάτα και το αγγουράκι και κόψτε τα σε κύβους
- Προσθέστε κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ανοίξτε το αβοκάντο και προσθέστε το σε κομμάτια
- Αλατίστε ελαφρά, ρίγανη
- Ρίξτε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο παρθένο
Τι χαρίζει το αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή με υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα.
Σε περίπτωση που υπάρχει φόβος διαβήτη είναι ωφέλιμο να καταναλώνει κάποιος αντιοξειδωτικά τρόφιμα γιατί καταπολεμούν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού.
Το αβοκάντο είναι γεμάτο από ωφέλιμα λιπαρά και μειώνει τα λιπίδια στο αίμα. Αυτό επιτρέπει να μειώνονται και τα καρδιαγγειακά προβλήματα που είναι 2 ή 3 φορές περισσότερα στους διαβητικούς.
Αντί για παξιμάδι, μπορούμε να βράσουμε κινόα για τον ντάκο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο