Σαμαράς: Μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν - iefimerida.gr

Σαμαράς: Μην κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλύοντας επί μακρόν γιατί διαφωνεί με τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να κινηθεί σε τεντωμένο σχοινί και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση -την οποία χαρακτήρισε και πάλι ειδικού σκοπού- να μην παρεκκλίνει από τη εντολή που έλαβε από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας μπροστά στα άδεια έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει καμία επιστολή προς την Κομισιόν και ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει η Ελλάδα από τα αδιέξοδα στην προοπτική και από την απελπισία στην ελπίδα.

Τα μοναδικό νέο στοιχείο που προσέθεσε ο κ. Σαμαράς ήταν η έκκληση στην κυβέρνηση να μην κόβεται η παροχή ρεύματος σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι σε όσους δεν θέλουν.

Ακόμη είπε ότι δεν θέτει προβλήματα ζητώντας να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την ιθαγένεια των μεταναστών και πρόσθεσε ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί από τη Νέα Δημοκρατία αργότερα. Ζήτησε όμως να συνεχιστούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει στον Εβρο για την ανέγερση του φράχτη.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε επίσης έτοιμος να συναινέσει στην απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία.

Κλείνοντας κάλεσε για μια ακόμη φορά τον κ. Παπαδήμο να μην παρεκκλίνει από τους σκοπούς της κυβέρνησης καθώς όπως είπε όσοι συζητούν για παράταση του βίου της και για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της κάνουν κακό στη χώρα και βοηθούν στην διαμόρφωση όρων κοινωνικής εξέγερσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ