ΓΑΠ: Καλεί σε σύσκεψη υπουργούς βουλευτές για τις προγραμματικές - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Καλεί σε σύσκεψη υπουργούς βουλευτές για τις προγραμματικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη με σαφή συμβολισμό που όμως ήδη προκαλεί τριβές και αντιδράσεις συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και βουλευτές του κόμματος να προσέλθουν στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουν για τη στάση του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.Η πρόσκληση αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επιημαίνουν ότι ο κ. Παπανδρέου προφανώς επιχειρεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του σε μια λογική παραμονής τόσο στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και στην προεδρία του κόμματος. Επισημαίνουν δε ότι οφείλει σύντομα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε σχέση κυρίως με τις εκλογές του 2012 είτε γίνουν το Φεβρουάριο, είτε αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση με κάθε τρόπο», .

«Η επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι και επιτυχία του ΠΑΣΟΚ το οποίο διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την σωτηρία της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα, πάντα με πληροφορίες, υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πλήρης κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση "προθάλαμος" για ειδικούς σκοπούς, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς».
Αναφέρθηκε, επίσης, από κυβερνητικό στέλεχος ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός παραχωρεί την θέση του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρεί τις θέσεις του», ενώ άλλος υπουργός ζήτησε «να διατηρηθεί το καλό κλίμα και να μην υπάρχουν τριβές μεταξύ υπουργών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ