Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ ώρες κράτησε η μαραθώνια σύσκεψη για το προσφυγικό των πολιτικών αρχηγών - πλην του Δ. Κουτσούμπα που αποχώρησε μετά τις 17:00 - στο Προεδρικό μέγαρο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

To συμβούλιο αρχηγών ολοκληρώθηκε με την έκδοση του ανακοινωθέντος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο δεν υπέγραψαν οι κκ. Κουτσούμπας και Λεβέντης.

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 0

Καμμένος εναντίον Φώφης Γεννηματά

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στα ελάχιστα εκπροσωπώντας το σύνολο, συμπληρώνοντας πως υπήρξαν αρκετες διαφωνίες.

Και συνέχισε: "Πάει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες ζητώντας να εφαρμοστούν διεθνείς συμφωνίες, η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η συμφωνία για επιστροφή στην Τουρκία εκείνων που ξεκινούν απο τα παράλιά της, η δημιουργία ακτοφυλακής της ΕΕ και η μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

Με απόλυτο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές στις διεθνές συμβασεις να φτάσουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού θέματος.

Τους ευχαριστώ όλους για τα εύσημα που έδωσαν σε ένοπλες δυνάμεις, λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. Τους συγχαιρω δημόσια που καταφέραν μεσα σε 13 μερες να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις της χώρας και ο πρωθυπουργός να παει έχοντας καλυψει τα απαιτούμενα".

Τέλος, για τις διαφωνίες της Φώφης Γεννηματά τόνισε: " Η Γεννηματά ήθελε να μπουν προτάσεις για εθνική κυβέρνηση αλλά δεν μπήκαν".

Γεννηματά: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση - Απαιτείται οικουμενική

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε εξερχόμενη του προεδρικού μεγάρου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις της κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διεμήνυσε ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή».

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 1

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούνιος του 2015. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή.

Η διάθεσή μας για εθνική συνεννόηση δε σημαίναι και ανοχή στα λάθη και στην αδράνεια. Ζητήσαμε σύγκληση Συμβουλίου αρχηγών γιατί βλέπαμε ότι το προσφυγικό αποκτά δραματικές διαστάσεις.

Υποστηρίζουμε:

  •     Την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων,
  •     Την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών
  •     Την άμεση οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας η οποία πρέπει να διαρκέσει όσο διαρεί η κρίση.

Η Ευρώπη έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση, όμως δε σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να απομονωθεί. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συμμαχίες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Γι' αυτό θεωρούμε ότι απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Λεβέντης: Φιάσκο η σύσκεψη, λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 2

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ο οποίος εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κατηγόρησε την κυβέρνησή ότι λέει ψέματα για τον αριθμνό των προσφύγων.

Οπως είπε, η Ένωση Κεντρώων ζήτησε ευρύτερη συζήτηση για οικονομικά θέματα και για τη δημιουργία ευρύτερης κυβέρνησης 230 βουλευτών. Παραδέχθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε η πρόταση.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε στη Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών, όλη η συζήτηση είναι ένα φιάσκο» τόνισε ο κ. Λεβέντης. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επιδιώκει «μέσω του προσφυγικού να κερδίσει χρόνο και να κάτσει στην εξουσία». Προειδοποίησε ότι στη Βουλή «θα πω τι έγινε εκεί μέσα». Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «είπαν ψέματα ότι οι πρόσφυγες είναι μόνο 28.000». Επικαλέστηκε μάλιστα την δήλωση υπουργού (του Ν. Κοτζιά) ο οποίος είπε ότι είναι 150.000 και όπως σημείωσε «θα μείνουν τρία χρόνια». «Ο,τι έγινε είναι κατώτερο των περιστάσεων Είναι η ώρα του ελληνικού λαού να καταλάβει τι ψήφιζε τόσα χρόνια είναι πολύ περισσότεροι. Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπήρξε διαφωνία για κλειστά κέντρα μετεγκατάστασης, μιας και ήδη λειτουργούν. Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι άλλωστε για αυτό πάει στην Τουρκία για συμφωνία επανεισδοχής. Στην κριτική για την Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι και στη Βουλή, ότι τα ίδια λένε με την ακροδεξιά της Γερμανίας για την Μέρκελ. Διαφωνία υπήρξε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε καμπάνια αποτροπής και του είπε ο Πρωθυπουργός ότι αυτό είναι γραμμή Βίζεγκραντ και όχι κοινή ευρωπαϊκή γραμμή.

Ο Τσίπρας στο Twitter μετά το Συμβούλιο

Αναλυτικά οι τρεις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter μετά το τέλος του Συμβουλίου:

«Κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, μείωση των ροών στην Τουρκία»,

«Δίκαιη κατανομή ευθύνης εντός Ε.Ε., συνέπειες για όσους δεν τηρούν κοινές αποφάσεις. Στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες»,

«Στο Ανώτ. Συμβ. Συνεργασίας στη Σμύρνη την Τρίτη, αναζητούμε λύσεις για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στο Αιγαίο από διακινητές».

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 3

Εξαλλο το Μέγαρο Μαξίμου: Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών «υπάρχει συμφωνία σε όλα» και η καθυστέρηση αποδόθηκε στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά η οποία επέμενε να καταγραφεί η επιφύλαξή της, ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με οικουμενική κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν επιμείνει η κα Γεννηματά μέχρι τέλους, δεν θα μπουν κοινές υπογραφές.

«Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού» σχολίαζαν υψηλόβαθμοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας στο στόχαστρό τους τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ενωση Κεντρώων και το Ποτάμι που μίλησαν για οικουμενική - αν και ο Στ. Θεοδωράκης δεν το έβαλε πιεστικά στη σύσκεψη.

Σύγκλιση Τσίπρα με Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Νέα Δημοκρατία «υπήρξε κλίμα σύγκλισης καθώς ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε αρκετές από τις πάγιες θέσεις του Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε μεταξύ άλλων:

  • Την ανάγκη λειτουργίας κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες. Μάλιστα στη ΝΔ δε μιλάνε μόνο για τα υπάρχοντα κέντρα (το μοναδικό ουσιαστικά, της Κορίνθου) αλλά για δημιουργία νέων κέντρων κα επιμένουν ότι η κυβέρνηση τα έχει δεχθεί
  • Τον αυστηρό και αποτελεσματικό διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών
  • Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 4

Πηγές προσκείμενες στον Αλέξη Τσίπρα απαντούσαν πως:

  • Εγιναν πλήρως αποδεκτές οι θέσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης
  • Η ταυτοποίηση στα hotspots σημαίνει αυτομάτως και διαχωρισμό
  • Η δημιουργία κλειστών κέντρων είναι πολύ πιθανό να αντίκειται και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. «Είναι κάτι που και αν μπορείς να το κάνεις, πρέπει να γίνει με πάρα πολύ μεγάλη φειδώ» πρόσθετε η ίδια πηγή.

Γιατί «μπλόκαρε» η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος

Την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος – όπως θα επιθυμούσε ο Αλέξης Τσίπρας – την «μπλόκαρε» η Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της σε κείμενο συμπερασμάτων αν αυτό δε συμπεριλαμβάνει ρητή αναφορά ότι η κυβέρνηση «αδυνατεί να διαχειριστεί μόνη της την προσφυγική κρίση». Αρνητικός ήταν εξαρχής και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αξίωνε να γίνει συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε και τα δύο, ως εκ τούτου έγινε προσπάθεια να συνταχθεί ένα κοινά αποδεκτό κείμενο από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στο οποίο κάθε κόμμα θα διατυπώσει τις απόψεις του.

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 5

Τι ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε, ως αναμένετο, να ορισθεί ένας υπερυπουργός για το Μεταναστευτικό, χωρίς ωστόσο να καταθέσει όνομα στο τραπέζι. Ζήτησε επίσης να υπάρξει ειδική δομή για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ιδίως δε για τα ασυνόδευτα. «Και δεν εννοούμε μόνο φροντίδα, σίτιση και διαμονή, αλλά και εκπαίδευση και κοινωνική ένταση» όπως είπε.

Επίσης, ζήτησε σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και εθνικό σχέδιο για τον έλεγχο των ροών. Ζήτησε, τέλος, από τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την σημερινή κατάσταση αν και δεν το έθεσε ως προαπαιτούμενο για το κοινό ανακοινωθέν.

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 6

Η αποχώρηση του Δ. Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση, μετά από 5 ώρες παρουσίας στην σύσκεψη, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να τονίζει πως δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει, αφού οι διαφωνίες δεν μπορούσαν να γεφυρωθούν.

"Δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο" ¨ηταν η πρώτη δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα στους δημοσιογράφους.

«Η διαδικασία τέλειωσε σε ό,τι αφορά εμάς. Το Συμβούλιο συνεχίζεται με εκείνους που είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση» τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε πρόφαση την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την εμπλοκή του στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να πάρει την υπογραφή της πίσω και να σταματήσει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Το Συμβούλιο δεν αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, ούτε δημιουργούν έστω ανακούφιση από τον εγκλωβισμό μεταναστών στη χώρα μας, που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Το μεταναστευτικό δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση, δε, εάν εκτός από το προσφυγικό τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ε, καλά, ο Λεβέντης κάθε μία πρόταση λέει και για οικουμενική».

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 7

O κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στο προεδρικό μέγαρο:

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 8
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 9

Τι προηγήθηκε -Διαφωνίες αρχηγών

'Οταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και πως επιδιώκει να διαχειριστεί και να επιλύσει το πρόβλημα στη βάση της συμφωνίας με την Ε.Ε και την Τουρκία.

Επίθεση από την Φώφη

Την δυσκολία του Αλέξη Τσίπρα να κάνει το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών επισήμανε η κ. Γεννηματά λέγοντάς του « είσαι διστακτικός στην λειτουργία κλειστών κέντρων και στην επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών».

Eπισης η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε τις δηλώσεις υπουργών περί 150.000 προσφύγων αλλά και περί λύσης του δημογραφικού με αυτόν τον τρόπο, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι παρερμηνεύθηκαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις.

« Τι εννοείς παρερμηνεύτηκαν;» επέμεινε η κ. Γεννηματά και συνέχισε« Περίμενα τουλάχιστον να πεις ότι ήταν λάθος για τις 50, 100,150 χιλιάδες πρόσφυγες».

Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση« δεν μπορείτε να σχεδιάσετε τίποτα» και διερωτήθηκε αν η αλληλεγγύη είναι αυτό που γίνεται σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας.

« Και το θέμα της αλληλεγγύης και το θέμα της ασφάλειας αφορά και τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Οχι για υπερυπουργό

Ο κ.Τσίπρας επίσης απέρριψε την πρόταση Θεοδωράκη για υπουργό Μετανάστευσης κοινής αποδοχής, ενώ προέβη σε ένα σχεδόν ειρωνικό σχόλιό του στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Τσιόδρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα έθεσε το θέμα και επέκρινε και εκείνος τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να κάνει σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει με γενναιότητα τις ευθύνης της κυβέρνησής του για τη σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε να υπάρξει ειδική δομή για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την κοινωνική μέριμνα.

Τι ειπώθηκε για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Οι πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν και το θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και όσων έχουν συμφωνηθεί.

Ζήτησαν διευκρινίσεις για το αν υπάρχει διασφάλιση των συμφερόντων της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στο Καστελόριζο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι η συμφωνία δεν επιτρέπει αμφισβητήσεις και καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 10
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 11
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 12
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών μετά από 8 ώρες | iefimerida.gr 13

Τι έγινε νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πάνος Καμμένος αντάλλαξαν θερμή χειραψία στο συμβούλιο αρχηγών.

«Χρόνια πολλά, Κυριάκο!», είπε σε θερμό κλίμα ο υπουργός Αμυνας, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τα γενέθλιά του.

Ο Πάνος Καμμένος χαιρετήθηκε και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο εξομολογήθηκε ότι έχασε 19 κιλά!

Γεννηματά: Σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ευθύνης
Λίγο πριν από την άφιξη της Φώφης Γεννηματά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης. Μάλιστα, κύκλοι από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά αναφέρουν πως «η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν νοείται η διαρροή Μητσοτάκη ότι η χώρα μπορεί να πάει σε νέες εκλογές. Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσουν πειστικά και το προσφυγικό».

Τι περιείχε ο καφέ φάκελος που μοίρασε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς
Κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στη δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για τη δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης, περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων. Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών.

Με τα δεδομένα αυτά, διαμορφώνεται μια σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ