ESM: Αντλησε 4 δις ευρώ μέσω ομολόγων - iefimerida.gr

ESM: Αντλησε 4 δις ευρώ μέσω ομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προχώρησε χθες στην έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς, ύψους 3 δις ευρώ, με επιτόκιο 0,50%.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ESM χρησιμοποίησε, παράλληλα, την υφιστάμενη έκδοση ομολόγου του, που λήγει τον Δεκέμβριο του 2055, για να λάβει 1 δις ευρώ, αντλώντας συνολικά 4 δις ευρώ, αναφέρει ανακοίνωση του ESM που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του. Το επιτόκιο για τα ομόλογα που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2055 ανέρχεται σε 1,85% και το συνολικό ύψος της έκδοσής τους σε 2 δις ευρώ.

Η ισχυρή ζήτηση και για τις δύο εκδόσεις έδειξε ότι «υπάρχει συνεχής στήριξη των επενδυτών στον ESM», ανέφερε ο επικεφαλής χρηματοδότησής του Ζίγκφριντ Ρουλ, προσθέτοντας: «Αυτή μας επέτρεψε να αντλήσουμε περισσότερες από τις μισές χρηματοδοτικές ανάγκες του ESM για το πρώτο τρίμηνο, παρά τα προβλήματα στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM ομόλογα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ