Ντόρα: «Στηρίζω, αλλά επιφυλάσσομαι για συμμετοχή στην κυβέρνηση» - iefimerida.gr

Ντόρα: «Στηρίζω, αλλά επιφυλάσσομαι για συμμετοχή στην κυβέρνηση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά τηλεφωνικών επαφών είχε λίγο μετά το μεσημέρι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό ενημέρωσε τους 3 πολιιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε σχέση με τη συγκρότηση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και διερεύνησε τις δικές τους προθέσεις αφερνός σε σχέση με τη στήριξή τους σε αυτήν και αφετέρου σε σχέση με τη συμμετοχή τους.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους δύο πρώτους όπως έγινε γνωστό ο κ. Σαμαράς μετέβαλε για μια ακόμη φορά άποψη και, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες δεν επιμένει πλέον στο βέτο το οποίο είχε θέσει εκ νέου σήμερα το πρωί.

Ειικότερα, στη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό η κυρία Μπακογιάννη του επισήμανε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στις βασικές της επιλογές, ψήφιση δανειακής σύμβασης κ.λπ. και του κατέστησε σαφές ότι θα μπορούσε να συζητήσει και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο και εφόσον φυσικά της προταθεί.

Στον κ. Κουβέλη, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επισήμανε πως γνωρίζει τη διαφωνία του στην επιλογή της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αλλά παρόλα αυτά τον ενημέρωσε για τις γενικότερες εξελίξεις και του υποσχέθηκε ότι θα τον καλέσει εκ νέου αύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ