Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις Ελληνικές ταινίες βγαίνουν αυτήν την εβδομάδα και μάλιστα φαίνεται να υπερέχουν των αντιστοίχων ξένων.

Η τρισδιάστατη κωμωδία “Μαγικός Καθρέφτης” και το δραματικό “7 Θυμοί” αναμένεται να δώσουν τον τόνο, ενώ το “Δωμάτιο” και η χαριτωμένη παρωδία “50 Αποχρώσεις του Μαύρου” έρχονται να συμπληρώσουν το κινηματογραφικό μενού αυτής της ταραγμένης εβδομάδας.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


Μαγικός Καθρέφτης -Κωμωδία / 2015

  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
  • Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ήμελλος, Τάκης Παπαματθαίου, Αθηνά Οικονομάκου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ασπασία Κοκώση, Δέσποινα Παπαγιάννη, Νίκος Πουρσανίδης, Σόλων Τσούνης, Σταύρος Σβίγγος, Αθηνά Αλεξοπούλου. 

Τι Συμβαίνει:

Aκόμα μια καλοστημένη ελληνική κωμωδία, που στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε φιλοδοξεί να μοιράσει κάποια χαμόγελα. Ο ΟΤΕ TV και η ομάδα που δημιούργησε τη μεγάλη εμπορική επιτυχία «Νήσος» στήνει μια τρισδιάστατη κωμωδία με ένα πρωτότυπο ταξίδι του Μάκη Παπαδημητρίου μέσα στο χρόνο που φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα.

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει το τζίνι του «μαγικού καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, οΚλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει.

Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Το Δωμάτιο -Δράμα /ΗΠΑ /2015

  • The Room
  • Σκηνοθεσία: Λένι Άμπραμσον
  • Παίζουν: Μπρι Λάρσον ,Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.

Τι Συμβαίνει

Χαριτωμένο κινηματογραφικό σκουπιδάκι που προβλέπεται να κάνει λαμπρή καριέρα στους χώρους των φεστιβάλ και της κριτικής. Κατά την προσωπική μας γνώμη πρόκειται για πομφόλυγα ολκής, απείρου μήκους!

Γραμμένη από μια λογοτέχνη σεναριογράφο γεμάτη τερατώδεις υποθέσεις, θα δοκιμάσει την υπομονή σας μετά τα πρώτα 60λεπτά. Δηλαδή από τη σκηνή της απόδρασης και μετά. Διότι τότε αρχίζει το δράμα της βαρεμάρας το οποίο διαρκεί και διαρκεί...Ο Τζακ είναι ένα ζωηρό πεντάχρονο αγόρι με

κοριτσίστικο μαλί που ζει με τη μαμά του φυλακισμένος σε ένα ηχητικά μονωμένο δωμάτιο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Εκείνη τον φροντίζει, τον προστατεύει, παίζει μαζί του και του διηγείται ιστορίες. Μαζί βλέπουν και τηλεόραση. Η Μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτά τα δέκα τετραγωνικά για το Τζακ. Όσο η περιέργεια του μικρού αγοριού όμως μεγαλώνει, τόσο πιο εύθραυστη γίνεται εκείνη. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο.

Πλην όμως ο αληθινός κόσμος του κινηματογράφου και των θεατών είναι δυο φορές πιο σκληρός από τον κανονικό διότι συν τοις αλλοις πληρώνει και εισιτήριο...

Αρκεί να σας πω πως η ταινία στηρίζεται στην απίθανη υπόθεση πως ο μικρός είναι υγιέστατος και δε χρειάστηκε ποτέ να κλάψει ή να δει γιατρό για τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του! Αυτή είναι η μικρότερη από τις χοντροκομμένες παραδοχες που πρέπει να δεχθούμε στο φιλμ!!!
Τελος πάντων.

Γύρω απ’ αυτές τις απιθανότητες υποτίθεται ότι παρακολουθούμε το δράμα της μητρικής αγάπης, προς το αγαπημένο της τέκνο και την δυνατή σχέση τους. Όλα προβλέψιμα και καθόλου πειστικά εκτος ίσως από την ερμηνεία της Μπρι Λάρσον που κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει.

Τι να σας πω, συμπαρίσταμαι ολόψυχα κι εγώ στο ανείπωτο δράμα της μοναχικής μάνας, αλλά παραδέχομαι οτι κατά τη διάρκεια της ταινίας έστειλα περίπου 10 sms για να περάσει η ώρα. Κάποια στιγμή είπα: Δε θα δω άλλο Room. Προτιμώ να πάω προς νερούμ!!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου

  • Fifty Shades of Black
  • Σκηνοθεσία: Μάικλ Τίντες
  • Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Κάλι Χοκ, Τζέιν Σέιμουρ, Τζένι Σιγκρίνο, Μάικ Επς

Τι Συμβαίνει

Το να δεις μια ρημέικ παρωδία ενός φιλμ που από μόνο του είναι στα όρια της κωμωδίας δεν ξέρω σε τι θα ωφελήσει. Τέλος πάντων αυτό έγινε από τον πεπειραμένο Μάρλον Γουέιανς που γύρισε με επιτυχία τα Scary Movies. Εδώ μάλλον δε βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα...

Το «Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου» συνεχίζει την παράδοση της σάτιρας που τολμά και τρολάρει μεγάλες επιτυχίες με διασκεδαστικό τρόπο. Φυσικά πρόκειται για τη παρωδία της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι» που σάρωσε και στην Ελλάδα.Ο γοητευτικός

πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τα «ιδιαίτερα» σεξουαλικά γούστα του Κρίστιαν και τις φτωχές του επιδόσεις στο κρεβάτι, αλλά και την ανήκουστη γελοιότητα που τους βομβαρδίζει από την πλευρά της ρατσίστριας μητέρας του, (Τζέιν Σέιμουρ), του φοβερά προικισμένου αδελφού του, αλλά και της ασυγκράτητης συγκατοίκου της Χάνα.

Λίγο αστείο, λίγο γαργαλιστικό και καμιά φορά λίγο πρόστυχο το φιλμ προσπαθεί να διασκεδάσει αλλά δεν ξέρω αν τελικά τα καταφέρνει. Ξέρετε το γέλιο είναι και θέμα γούστου.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


Ο Θεός δε μοιράζει καραμέλες -Ντοκυμαντέρ /2014

  • Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καλαμπάκας

Τι Συμβαίνει

Πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία, παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών, παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά το σύνθετο χαρακτήρα αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση αναδεικνύονται οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών, οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος που αποκτά η θρησκεία στη ζωή και την εκπαίδευσή τους μέσα σ' αυτό το «σπίτι» μακριά απ' το σπίτι.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

7 Θυμοί -Δράμα /2014

  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Βούπουρας
  • Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Γκέλια, Σοφία, Κόκκαλη, Χάρης Φραγκούλης, Ιερώνυμος Καλετσάνος

Τι Συμβαίνει

Ένα υπαρξιακό δράμα μέσα στην μουντή και ασπρόμαυρη Αθήνα όπου ο βασικός ήρωας, ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Άραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, Ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του. Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα.

Η επαφή του Πέτρου με τους έξι αυτούς ανθρώπους είναι κατ' αρχήν μία εμπειρία τραυματική. Για κάθε μία καταβάλλει και ένα αντίτιμο, μερικές φορές υλικό, άλλες καθαρά ψυχικό, άλλες πάλι και τα δύο.

Ο σκηνοθέτης πραγματοποιεί ένα ασπρόμαυρο ταξίδι σε ένα παρανοϊκό Αθηναϊκό κόσμο που “φαίνεται” διαφορετικός. Οι ήρωές του αντιμετωπίζουν υπαρξιακά προβλήματα που φιλτράρονται μέσα από μια ερωτική διάθεση. Η μοναξιά και οι σχέσεις είναι φυλακισμένες μέσα στο φλίπερ της αθηναϊκής ζωής και καθώς χτυπούν σε λαμπερές ζωές πυροδοτούν εντάσεις και απρόσμενες συγκρούσεις. Χαρακτήρες αποκαλύπτονται. Ο έρωτας του Πέτρου με τον αιγύπτιο μετανάστη θα γίνει η κλωστή που θα διαπεράσει τις ζωές των υπόλοιπων χαρακτήρων και θα φωτίσει σε μας την ύπαρξή τους. Μια ενδιαφέρουσα σε ψυχολογικό επίπεδο πλοκή που θα χάσει το βηματισμό της μέσα σε μερικές περιττές ή αδέξιες σκηνές. Το φιλμ με έντιμο τρόπο προσπαθεί να καταγράψει τον κονφορμισμό αλλά και τα αδιέξοδα στη σημερινή πολυπολιτισμική Αθήνα. Σε αρκετές περιπτώσεις το καταφέρνει.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πρώτο 3D ελληνικό φιλμ βγήκε στις αίθουσες και βγάζει πολύ γέλιο [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5

Γαλιλαίος -Δράμα /Μ. Βρετανία /1975

  • Galileo
  • Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζυ
  • Παίζουν: Τοπόλ, Έντουαρντ Φοξ, Κόλιν Μπλέικλι, Τζόρτζια Μπράουν, Κλιβ Ρέβιλ, Μάργκαρετ Λέιφτον

Τι Συμβαίνει

Μια ταινία που δεν αντέχει το πέρασμα του χρόνου. Εδώ ο Λόουζυ στηρίχθηκε περισσότερο στον Μπρέχτ παρά στον εαυτό του, με αποτέλεσμα το κινηματογραφικό του πόνημα να έχει την τύχη των περασμένων μεγαλείων… Παρ’ όλ αυτά η ταινία έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον για το περιορισμένο σινεφιλ κοινό.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση . Ο βραβευμένος Τζόζεφ Λόζι, μεταφέρει κινηματογραφικά το μεγάλο έργο του Μπρεχτ με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τοπόλ. Ίσως ένα από τα οικουμενικότερα έργα του Μπρεχτ, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα, που έζησε τον 17 αιώνα στην Ιταλία και έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης επιστήμης.

Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, Γαλιλαίος, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Η τόσο ριζοσπαστική αυτή απόκλιση από τη μέχρι τότε υφιστάμενη θεωρία, οδηγεί τον Γαλιλαίο στην Ιερά Εξέταση. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του, και συνεχίζει την πληθωρική πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ίσως ένα από τα οικουμενικότερα έργα του Μπρεχτ, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα, που έζησε τον 17 αιώνα στην Ιταλία και έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης επιστήμης. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου, καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση . Ο βραβευμένος με BAFTA και Χρυσό Φοίνικα, Joseph Losey, μεταφέρει κινηματογραφικά το σπουδαίο έργο του Μπρεχτ με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τοπόλ.

Ο Μπρεχτ έγραψε τον «Γαλιλαίο» σε μια περίοδο που πολλοί πίστευαν ότι τίποτα πια δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την άνοδο του φασισμού. Σε μια εποχή που στιγματίζεται από τον Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπόθεση της ατομικής βόμβας, ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός χρησιμοποιεί την ιστορία του Γαλιλαίου για να σχολιάσει τη διαχρονική ευθύνη των ανθρώπων της επιστήμης, που συνθηκολογούν με την επικίνδυνη εξουσία και προσφέρουν, εκόντες άκοντες, τη γνώση τους σε αυτήν, με καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταινίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ