Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με την 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση και τον 40χρονο ψαρά Στρατή Βαλιαμό η Ελλάδα προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης και την διάσημη ντίβα και ακτιβίστρια Σούζαν Σαράντον, που με δάκρυα στα μάτια επί μέρες τον περασμένο Δεκέμβριο προϋπαντούσε στις ακτές νότια της πόλης της Μυτιλήνης εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στο νησί.


Γεννήθηκε το 1946 στη Νέα Υόρκη, έχει αποκτήσει τρία παιδιά, έχει παίξει 130 διαφορετικούς κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους ενώ έχει αποσπάσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ταινίες «Atlantic City», «Thelma & Louise», «Lorenzo's Oil », «The client». Τελικά το κέρδισε το 1996 για το «Dead Man Walking».

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Υπήρξε πάντα εκκεντρική, το είδος της ομορφάσχημης γυναίκας που παραμένει σεξουαλική βόμβα στα 60 της. Στην τελευταια της πόζα πάνω στο κόκκινο χαλί των Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών (SAG Awards), το 2016, αναστάτωσε με το ντεκολτέ της την Κέιτ Γουίνσλετ! Το 1981 οι αναγνώστες του Playboy της είχαν δώσει την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερο στήθος»!

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η πιο αμφιλεγόμενη εμφάνιση της στην μεγάλη οθόνη ήταν στο "Αίμα και Πόθος" το 1983, μια ιστορία με βαμπίρ, η οποία απέτυχε και στους κριτικούς και στα ταμεία αλλά έγινε γνωστή για τη γραφική λεσβιακή σεξουαλική σκηνή ανάμεσα στη Σαράντον και την Κατρίν Ντενέβ. Ήταν η πρώτη mainstream αμερικανική ταινία που να περιλαμβάνει μια τέτοια σκηνή. Ωστόσο, η Σαράντον δεν έγινε γνωστό όνομα πριν την ερμηνεία της στην ταινία "Bull Durham" που έγινε μεγάλη εμπορική και κριτική επιτυχία.
Η Σαράντον εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς "Σίμπσονς" ως ο εαυτός της. Έχει επίσης εμφανιστεί και στις σειρές "Τα Φιλαράκια" και "Ο Μάλκολμ και όλοι οι άλλοι", για τις οποίες απέσπασε και υποψηφιότητες για Βραβεία Έμμυ.

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Όταν ήταν στο κολέγιο, γνώρισε και παντρεύτηκε τον συμφοιτητή της Κρις Σάραντον, το 1967. Χώρισαν το 1979 αλλά η Σαράντον διατήρησε το επώνυμο του συζύγου της για την μετέπειτα ζωή και καριέρα της.
Στα μέσα του 1980 η Σαράντον είχε σχέση με τον Φράνκο Αμάρρι με τον οποίο απέκτησε μια κόρη το 1985, την ηθοποιό Έβα Αμάρρι.

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Από το 1988, η Σαράντον έχει σχέση με τον ηθοποιό Τιμ Ρόμπινς, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας "Η κυρία και ο ταύρος". Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά: τον Τζακ Χένρι (γεννήθηκε το 1989) και την Miles Guthrie (γεννήθηκε το 1992).

Η Σούζαν Σάραντον είναι αδιαμφισβήτητα μια διαχρονική ομορφιά, κάζουαλ, χαλαρή και ίσως μία από τις λίγες αμερικανίδες που μπορούν να έχουν, χωρίς προσπάθεια, το look μιας παριζιάνας, χωρίς να είναι παριζιάνα.

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η Σαράντον είναι γνωστή για την υποστήριξή της σε προοδευτικούς και αριστερούς φιλελεύθερους πολιτικούς σκοπούς. Η Σαράντον έχει εκφράσει την υποστήριξή της για διάφορους σκοπούς ανοχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίοι έχουν παρόμοια φιλοσοφία με τις ιδέες τις χριστιανικής αριστεράς.
Το 1995 ήταν μία από τους πολλούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους του Χόλιγουντ που έδωσαν συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ "The Celluloid Closet", το οποίο αναφέρεται στο πως οι ταινίες του Χόλιγουντ παρουσιάζουν την ομοφυλοφιλία.
Το 1999 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2000, υποστήριξε τον Ράλφ Νάντερ για Πρόεδρο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εκλογικής καμπάνια το 2004, απέσυρε την υποστήριξη της από τον Νάντερ, και ήταν ένα από τα πολλά μέλη της εκστρατείας του το 2000 που ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν για τον δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Κέρρυ.

Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Σούζαν Σάραντον -Ποιo είναι το 70χρονο κανόνι που προτείναμε για Νόμπελ [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σούζαν Σάραντον Νόμπελ κανόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ