Μια εισήγηση - βόμβα στον Σαμαρά για τους γαλάζιους υπουργούς - iefimerida.gr

Μια εισήγηση - βόμβα στον Σαμαρά για τους γαλάζιους υπουργούς

Mitsotakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρόσωπα τα οποία θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο νέο κυβερνητικό σχήμα συζητούν από χθες το βράδυ στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Πέραν της ενδεχόμενης τοποθέτησης του κ. Σταύρου Δήμα σε μία από τις δύο θέσεις αντιπροέδρων, αναμένεται να τεθεί ζήτημα και παρουσίας του κόμματος σε υπουργικές θέσεις όπως και σε θέσεις υφυπουργών. Αν και η πρόθεση του κ. Σαμαρά ήταν να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο μικρή εκπροσώπηση προκειμένου να υπάρχει και όσο το δυνατόν μικρότερη φθορά, κάτι τέτοιο δεν θα είναι πολύ εύκολο.

Έτσι, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ αρχίζουν να γίνονται σκέψεις που αφορούν πρόσωπα και να διατυπώνονται εισηγήσεις μία από τις οποίες είναι να προταθούν πρόσωπα από αυτά που συμμετείχαν στην κίνηση των «5». Δηλαδή ανάμεσα στους κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, Κ. Χατζηδάκη, Κυρ. Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και άλλους που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις όπως οι κ.κ. Σωτ. Χατζηγάκης και Νίκος Δένδιας.

«Αφού ήθελαν τόσο κυβέρνηση συνεργασίας ας την υπηρετήσουν κιόλας τώρα που έγινε το χατίρι τους» έλεγε χθες βράδυ γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για το λεγόμενο «φιλελεύθερο λόμπυ» του κόμματος.

Πάντως, ειδικά για το οικονομικό επιτελείο ο ορισμός των κ.κ. Χρ. Λαζαρίδη, Δ. Σταμάτη και Χρ. Στακούρας ως συνομιλητές του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει πώς νοιάζεται πολύ για όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε σχέση μα την δανειακή σύμβαση και κυρίως για τα μέτρα που θα την ακολουθήσουν καθώς ένα κομμάτι τους θα «χρεωθεί« πλέον και στη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι ο κ. Σαμαράς θα απαιτήσει την αντικατάσταση των υπουργών Άμυνας Παν. Μπεγλίτη, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, Δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ