Εφεύρεση-λύση για όσους τρέμουν το ταξίδι με το αεροπλάνο [εικόνες-βίντεο] - iefimerida.gr

Εφεύρεση-λύση για όσους τρέμουν το ταξίδι με το αεροπλάνο [εικόνες-βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτοποριακή πρόταση είχε ο Βλαντιμίρ Ταταρένκο για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών, με μια εφεύρεση που προβλέπει την αποκόλληση της καμπίνας επιβατών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από την υπόλοιπη άτρακτο.

Η καμπίνα που αποδεσμεύεται από το κυρίως σώμα του αεροσκάφους που περιλαμβάνει τα φτερά, τις μηχανές, και το πιλοτήριο, προσγειώνεται ή προσθαλασσώνεται με την βοήθεια τεράστιων, ειδικών αλεξίπτωτων με απόλυτη ασφάλεια.
Η εφεύρεση που φιλοδοξεί να σώσει ζωές σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος, χρησιμοποιεί επίσης ειδικές λαστιχένιες «κουλούρες» και συμπιεστές για να κάνει την προσγείωση ακόμη πιο ομαλή ή να διασφαλίσει ότι η καμπίνα δεν θα βυθιστεί σε περίπτωση πτώσης στο νερό.

Εφεύρεση-λύση για όσους τρέμουν το ταξίδι με το αεροπλάνο [εικόνες-βίντεο] | iefimerida.gr 0


Η πρόταση την οποία ο Ταταρένκο εξελίσσει εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίστηκε με μεικτή αντίδραση, με κάποιους να εγείρουν ερωτήματα για τη σχέση κόστους-αξίας, καθώς τα αεροπορικά ατυχήματα παραμένουν ένα πολύ μικρο ποσοστό των συνολικών πτήσεων που πραγματοποιούνται.
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος αεροπλάνο ασφάλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ