Το διάγγελμα Σαμαρά παγώνει τους 5 της Ν.Δ. που ζητούσαν εθνική ενότητα - iefimerida.gr

Το διάγγελμα Σαμαρά παγώνει τους 5 της Ν.Δ. που ζητούσαν εθνική ενότητα

βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διάγγελμα Σαμαρά και το αίτημά του για υπηρεσιακή κυβέρνηση υποχρέωσε τους πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν νωρίτερα σε συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συντάξουν από κοινού κείμενο με το οποίο ζητούσαν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.Στο γραφείο του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ντίνου Βρεττού συγκεντρώθηκαν η κυρία Βάσω Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Ευάγγελο Αντώναρο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άρη Σπηλιωτόπουλο, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος της συνάντησης των βουλευτών ήταν η σύνταξη κοινού κειμένου προκειμένου να πιεστούν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα με ασφαλεις πληροφορίες του iefimerida.gr είκοσι με τριάντα βουλευτές και από τα δύο κόμματα ήταν έτοιμοι να προσυπογράψουν το κείμενο.

Μετά από την εξέλιξη αυτή η συλλογή των υπογραφών πάγωσε συνολικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Πρόταση μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Το μέλλον της χώρας κρέμεται από μία κλωστή. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και απαιτούν άμεσο και σαφή επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και της στρατηγικής όλων μας.

Η κυβερνητική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρέπει να καταλήξει ε εθνική κρίση. Γι αυτό τον λόγο χρειάζεται η συστράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινοβουλευτικών δυνάμεων προκειμένου άμεσα να διασφαλισθούν:

Η επιβεβαίωση της αδιαμφισβήτητης παρουσίας της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και φυσικά της παραμονής μας στην Ευρωζώνη.

  1. Η οριστική ματαίωση του δημοψηφίσματος. 
  2. Η κύρωση του πλαισίου συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου από την υφιστάμενη Βουλή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία. 
  3. Η εξασφαλισμένη της επιβίωσης της χώρας με την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Γι αυτό τον λόγο θεωρούμε απαραίτητη την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα αναλάβει την εκπλήρωση των εθνικών επιδιώξεων και στη συνέχεια θα οδηγήσει τη χώρα το συντομότερο δυνατόν και με ασφάλεια σε εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ