Σαμαράς στον Παπούλια για εκλογές στις 12 το μεσημέρι - iefimerida.gr

Σαμαράς στον Παπούλια για εκλογές στις 12 το μεσημέρι

Αύριο στις 12 η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόταση για δημοψήφισμα ή για ψήφο εμπιστοσύνης και σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να ζητήσει εκλογές.

«Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, o εκπρόσωπος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι πρόκειται για «έμμεσο εθνικό διχασμό που διακινδυνεύει το μεγαλύτερο επίτευγμα της χώρας, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «επειδή δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχη τη ΝΔ, τώρα θέλει να κάνει συνένοχο τον ελληνικό λαό».
Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, κατέληξε ο κ. Μιχελάκης, αποφεύγοντας να διευκρινίσει το λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να συναντήσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα με δήλωσή του αργότερα χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «αδίστακτο και επικίνδυνο», ενώ υποστήριξε ότι η λύση είναι οι εκλογές «που αποτελούν το καλύτερο και ασφαλέστερο δημοψήφισμα».

«Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από εκλογές αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει: «Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη. Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του ελληνικού λαού. Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι "αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη". Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα».

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, ενώ ανακοινώθηκε ότι παρά τις αρχικές σκέψεις για αποχή, η Ν.Δ. θα παραστεί στην τριήμερη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ