Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα - iefimerida.gr

Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή και πόλος συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι γνωρίζει τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι εκτιμά πολύ τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και είπε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δούμε κάποια στιγμή να επανέρχεται η χώρα στην ανάπτυξη.

Οπως ήταν αναμενόμενο επί τάπητος βρέθηκε το Πρόγραμμα αλλά και η πορεία υλοποίησής του.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κέρι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, του είπε πως «η εμμονή στη λιτότητα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη».

Η συζήτηση των δύο αντρών στράφηκε γύρω και από ζητήματα όπως είναι το προσφυγικό και βέβαια για όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, μετέφερε στον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η σχέση με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 0
Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 1

Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Κέρι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή», για να προσθέσει: «Υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως γνωρίζετε, και είναι πολύ σημαντικό να εξεύρουμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό».

Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 2

«Να είστε βέβαιος ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας», είπε, και συνέχισε: «Αλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή.

«Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό» είπε ο κ. Κέρι, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητούσαν και αργότερα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

«Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο» πρόσθεσε και τόνισε: «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα».

Πρώτη στάση Κέρι στη ΜΚΟ Μέλισσα

Νωρίτερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε επισκεφθεί την ΜΚΟ Μέλισσες που ασχολείται με τους μετανάστες θέλοντας να δώσει έμφαση στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την ευρύτερη περιοχή. Μετά την ολοκλήρωη του τε α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό, πάντως, μετέβη στο ΥΠΕΞ για τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Στην Αθήνα και οι Μυστικές Υπηρεσίες
Εντύπωση προκάλεσε πάντως η προσωπική ασφάλεια του Αμερικανού ΥΠΕΞ. Θηριώδη τζιπ με άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών που αναλαμβάνουν τη φύλαξη αξιωματούχων των ΗΠΑ είναι σκιά του Τζον Κέρι σε κάθε του βήμα στην Αθήνα.

Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 3
Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 4
Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 5
Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 6
Ο Κέρι στην Αθήνα -Τι είπε στον Τσίπρα για την ανάπτυξη και για την «εμμονή» στη λιτότητα | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Τζον Κέρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ