Συζήτησαν την «αραβική άνοιξη» εν μέσω ελληνικού «χειμώνα» - iefimerida.gr

Συζήτησαν την «αραβική άνοιξη» εν μέσω ελληνικού «χειμώνα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της ειδικής επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο που πραγματοποιούνται στην Κρήτη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, με φόντο τα επεισόδια με συλλήψεις και προσαγωγές αγανακτισμένων που έγιναν χτες το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ καθώς και με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το νησί.

Συλλήψεις και προσαγωγές αγανακτισμένων έξω από το ξενοδοχείο

Να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε χτες το βράδυ στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο από άτομα που «πολιορκούσαν» την περιοχή διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Λασίθι, στο πλαίσιο του διήμερου Συνέδριου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έγιναν συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδο στο ξενοδοχείο σε βουλευτές δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να γίνουν προσαγωγές και συλλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ